Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2013 18:54:02

Filipínské neštěstí.

Filipínské neštěstí.

Chtělo by se říci, že po dnešním propuštění jednoho ze lhářů oranžové květiny z vazby, budu psát o něm. Nebudu, nechám to jiným, jelikož o něm už jsme se toho dočetli dost a takový člověk mi za to vůbec nestojí.

Raději se zmíním o obrovském neštěstí na Filipínách, kam o víkendu dorazila podle některých meteorologů možná vůbec nejsilnější bouře, která kdy byla na pevnině zaznamenána. Tajfun Haiyan, který dosahoval v nárazech rychlosti až 379 kilometrů za hodinu dorazil v pátek a do neděle pustošil pásmo široké 600 kilometrů. Prozatím podle odhadů zemřelo deset tisíc lidí a tento odhad nebude zdaleka konečný. Filipíny patří k zemím, kde jsou tajfuny velmi časté a tento byl letos již v pořadí 25. Někteří lidé kvůli hladu a ztrátě blízkých přicházejí o rozum a začínají rabovat obchody, aby se dostali alespoň k některým potravinám. Proslýchá se, že během týdne v nejhůře zasažených oblastech začnou lidé dokonce umírat hlady. Pro nás středoevropany jsou to nepředstavitelné věci a filipínců je mi neskutečně líto a spolucítím s nimi. Buďme rádi a hrdi na to, že žijeme v České republice. Za nějaký čas se tu ještě díku Úsvitu zlepší politická situace a bude se nám tu žít ještě mnohem lépe.  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama