ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2013 18:29:28

To, co nyní provádí Evropská komise, mi tak trochu zavání ochranářstvím

To, co nyní provádí Evropská komise, mi tak trochu zavání ochranářstvím

Vyjádření stínového ministra dopravy, průmyslu a obchodu Pavla Hojdy k žalobě, která ČR hrozí kvůli zakázce na dostavbu Temelína

Podle zpráv, které jsme dostali v minulém volebním období i do Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny PČR, Areva nesplnila základní podmínky tendru. Z toho důvodu byla vyřazena. To, co nyní provádí Evropská komise, mi tak trochu zavání ochranářstvím. Je to ochranářství evropské firmy, respektive Evropské unie, protože další dvě společnosti, které se do tendru přihlásily, jsou mimo Evropskou unii. Jestliže se hovoří o tom, že by měla být férová soutěž a měly by se dodržovat její podmínky, tak se podivuji nad tím, že zrovna Evropská komise se snaží zvrátit celý průběh výběrového řízení. Česká republika a ČEZ by měly vybrat takovou firmu, která bude nejlevnější, nejrychlejší a bude mít největší a nejefektivnější přínos pro ekonomiku České republiky, a nikoliv pro ekonomiku francouzské Arevy.

Ing. Pavel HOJDA, stínový ministr dopravy, průmyslu a obchodu (KSČM)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama