Edvard Kožušník

Svět není ani černý ani bílý
  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2013 17:08:33

Trikolóra

Trikolóra

Bílá, červená a modrá. Podle neoficiální interpretace symbolizuje bílá barva čistotu, červená krev prolitou vlastenci za svobodu vlasti a modrá bezmračnou oblohu.

Dnes jsem se znovu zastavil na Národní třídě - symbolu sametové revoluce České republiky. Tehdy v roce 1989 celý národ na nosil s hrdostí trikolóru na klopě. Dnes máme trikolóru nadneseně tak trochu doma v šuplíku a jsme schopni si ji vytáhnout jen když uspějí naši sportovci na mistroství světa či olympiádě.

Často slýchám, že my Češi se máme špatně, že se žije rok od roku hůře. Statisticky to nesedí. Ale pocit není statistika. V létě jsem se oběhl Českou republiku a většína lidí se kterými jsem potkal i přes problémy tvrdí, že jsou se svými životními příběhy spokojeni. Že mají svůj osud ve svých rukou. Že jsou svobodní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama