Kristýna Světlíková

.
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2013 22:28:37

Světlíková: Se Zaorálkem sice souhlasím, ale referendum není zcela k zahození

Světlíková: Se Zaorálkem sice souhlasím, ale referendum není zcela k zahození

Kristýna Světlíková, spoluzakladatelka a zástupkyně Mladých sociálních demokratů Libereckého kraje. Dnes jsem opět odpovídala na Vaše dotazy. Zazněl i jeden o referendu církevních restitucí.

Jak vnímáte zavraždění sociálního demokrata Romana Housky?

Osobně jsem ho neznala, nevím kvůli čemu byl zavražděn. Zdali v tom je politika či jeho podnikání je v tuto chvíli pouze dohadem. Opravdu nevím, co za tím je, ale pevně doufám, že politika to není.

Nejdříve hořká výhra ve volbách poté PUČ, a aby toho nebylo málo, tak ještě vražda R. Housky. Nemyslíte, že se ČSSD potápí ke dnu?

Výhra byla sice hořká, ale přesto výhra. Akce Haška, Škromacha, Tejce a dalších byla nepřípustná demagogie vůči členům sociální demokracie, ale hlavně vůči voličům. A k vraždě Romana Housky nemohu nic říci, jelikož jsem Housku neznala a o této události jsem se dozvěděla až z televize. Zdali se ČSSD potápí ke dnu? Myslím, že ne. Pokud v sociální demokracii budou i ti, kteří to myslí férově, tak by bylo spuštění záchranných člunů poněkud předčasné.

V jakém světle vidíte politiku?

Snažím se být optimista i když to v tomto odvětví moc dobře nejde. Politiku se snažím vidět barevně, ale je to těžké. Když se člověk setkává s různými procesy, které nejsou zrovna pozitivní, tak je těžké něco vidět barevně. Ale rozhodně s sebou v politice nemám růžové ani černé brýle.

Souhlasíte s místopředsedou ČSSD Lubomírem Zaorálkem s tím, že referendum o církevních restitucích je demagogie?

S panem místopředsedou z jisté části souhlasím, protože pravdou je, že názor veřejnosti známe. S církevními restitucemi většina občanů nesouhlasí. Ale na druhou stranu by byl s referendem, skoro jednotný názor veřejnosti nějak písemně podložen, což také není k zahození.


Stále mi od Vás chodí velké množství dotazů a názorů. Díky!
K. Světlíková
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama