David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2013 17:33:05

Lessyho žalobce prověřoval trestní oznámení proti GIBS

Lessyho žalobce prověřoval trestní oznámení proti GIBS

Vyjádření ke kauze odvolaného policejního prezidenta Petra Lessyho.

Jak je všeobecně známé v srpnu 2012 byl Petr Lessy zbaven služebního poměru a skončil jako policejní prezident.  GIBS ho tehdy vinila z pomluvy a zneužití pravomoci úředního činitele. Pokud někdo z vás stále pochybuje, že  způsob Lessyho odstranění byl nebo nebyl zneužitím pravomocí někdejšího ministra vnitra Jana Kubiceho k dosažení mocenskopolitického cíle, přidám k vašemu pohledu několik informací. Ty dosud nebyly veřejně známé, resp. média s nimi nepracovala.

 Nejprve je však třeba zrekapitulovat několik událostí. Městské státní zastupitelství v Praze vyzvalo nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, aby dovoláním k Nejvyššímu soudu ČR napadl pravomocné usnesení Městského soudu, které rozhodlo v Lessyho prospěch. Na tom obecně není nic mimořádného, že státní zástupci vyzvou nejvyššího státního zástupce, aby napadl dovoláním pravomocný rozsudek, ale je velmi podezřelé, že se na veřejnost informace o tomto kroku dostala. Není totiž obvyklé, že se takový úkon zveřejňuje. V tomto případě působí dojmem, že smyslem řízeného úniku bylo zpochybnění soudního rozhodnutí a postavení Petra Lessyho v očích veřejnosti. Za druhé, a co považuji za největší absurditu,  která dodává celé kauze punc účelovosti je to,  že žalobce proti Petru Lessymu byl pověřen prověřováním trestního oznámení proti GIBS kvůli vedení nezákonného trestního stíhání Petra Lessyho. A tak mi nezbývá, než se ptát. Není tím náhodou porušena zásada nestrannosti orgánu činného v trestním řízení. Není náhodou žalobce v postavení střetu zájmu? Ať si odpoví každý sám
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama