Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 7:30:01

100.000 návštěvníků Hornického muzea v Příbrami

100.000 návštěvníků Hornického muzea v Příbrami

Příbramské muzeum již 7 let překračuje v návštěvnosti počet 100.000!

V úterý 10. prosince se ve vstupních prostorách pobočky Hornického muzea – dolu Anna v Příbrami konala malá slavnost. Zavítal sem totiž 100.000 návštěvník. Liliana Čermáková z Velké Hraštice zavítala do muzea spolu se spolužáky a učitelským doprovodem z Mateřské školy Malá Hraštice.

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák předal Lilianě čestnou vstupenku, spolu s hejtmanem návštěvnici za Středočeský kraj pogratulovali i radní pro oblast kultury Zdeněk Štefek, ředitel Krajského úřadu Zdeněk Štětina a ředitel Hornického muzea Příbram Josef Velfl. Nikdo nezapomněl poděkovat ani všem zaměstnancům, kteří pestrý a živý program muzea tvoří a popřát všem hezké vánoční svátky.

„Spolu s dětmi jsem pak absolvoval i prohlídku tematicky podanou jako Štědrý den horníka – děti se zkrátka přenesly do minulosti (pomocí stroje času), šly s horníkem do dolu Anna, svezly se i vláčkem, byly svědky střídaní šicht a návratu horníka domů k rodině.“ doplnil radní Zdeněk Štefek, který také předal Lilianě dárkový balíček.

Dárky od Středočeského kraje a Hornického muzea dostaly samozřejmě i ostatní děti z mateřské školy.

Více než 100.000 návštěvníků má Hornické muzeum již sedm let za sebou, podle Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu se tak zařadilo mezi 10 nejnavštěvovanějších muzeí v České republice. Ve Středočeském kraji ho předběhlo letos České muzeum stříbra v Kutné Hoře.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama