ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 15:38:31

Psárská pekárna zaměstná obyvatele domova Laguna

Psárská pekárna zaměstná obyvatele domova Laguna

Náměstek středočeského hejtmana Zdeněk Syblík minulý čtvrtek navštívil obec Psáry a podpořil slavností otevření Centra integrace při Domově Laguna.

Obyvatelé zařízení tak budou nejen lépe bydlet, ale budou mít i pekárnu s vlastnoručně upečeným pečivem. „Je to krásný projekt a výjimečná příležitost jak vhodně zaměstnat klienty domova Laguna, kteří mají šikovné ruce a chuť do práce. Osobně jsem se přesvědčil o tom, že péct skutečně umí. Přeji tedy psárské pekárně mnoho spokojených zaměstnanců i zákazníků,“ uvedl náměstek Zdeněk Syblík.

Konkrétně projekt řešil vybudování zázemí pro provoz Centra integrace při Domově Laguna Psáry. Došlo k zadaptování prostor na chráněné bydlení pro osm pečlivě vybraných osob se speciálními potřebami, což jim umožní žít mimo areál Domova v chráněných bytech v zastavěné části obce. Bytové jednotky v areálu Domova, kde žili, pak budou využity k tréninkovému bydlení a zacvičování mladších klientů v podmínkách samostatného bydlení. Nedílnou součástí projektu bylo také vybudování pekárny provozované formou chráněné dílny, díky níž až 15 klientů Domova Laguna najde zaměstnání.

Celkové náklady projektu dosáhly výše cca 12 milionů Kč, z toho dotace z Regionálního operačního programu činila cca 10,8 milionu Kč.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama