ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 16:22:52

V Říčanech oslavili advent zpěvem

V Říčanech oslavili advent zpěvem

V říčanském kulturním centru Labuť se v první adventní neděli konal XI. ročník adventního prozpěvování.

Pod patronací místostarostky města Říčany Hany Špačkové zazpíval domácí dětský hudební soubor Mikeš. Dále vystoupily dětské folklorní soubory Osminka a Lučinka z Prahy i Mládež z Lensedel s Českou besedou. Akce skončila zapálením vánočního stromku na říčanském náměstí.

Akci pořádal dětský soubor Mikeš, Město Říčany, Vlastivědná společnost Ladova kraje o. s., Středočeský kraj a Folklorní sdružení ČR.

Mezi hosty, kteří pak společně symbolicky zapálili první adventní svíčku, byli přítomni radní pro kulturu a památkovou péči Středočeského kraje Zdeněk Štefek, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová a předseda Folklorního sdružení Zdeněk Pšenica.

„Zažil jsem dnes dvě skupiny náctileté generace. Jedna byla přítomna v Říčanech a druhá na pražském sídlišti. Jedna vítala advent zpěvem a tancem, dávala radost nejen sobě, ale i dalším přítomným, druhá postávala jako obvykle, tedy bezcílně, na plácku na sídlišti a na dálku byl cítit alkohol a marihuana. Chtěl bych při příležitosti přicházejících vánočních svátků opět ocenit všechny, kteří se práci s dětmi a mládeží věnují, neboť jim předávají skutečný smysl života,“ komentoval radní Štefek.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama