ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 16:27:11

Budova bývalé školy v Kladně jde do prodeje

Budova bývalé školy v Kladně jde do prodeje

Rada kraje dnes odsouhlasila prodej třípodlažní budovy bývalé školy v Kladně, která patří Středočeskému kraji. Objekt postavený v roce 1910 je delší dobu nevyužíván a kraj má již dva zájemce o její odkoupení.

Prodej se uskuteční formou výběrového řízení (viz náležitosti uvedeny ve znění záměru kraje prodeje na úřední desce Krajského úřadu Středočeského kraje). Minimální požadovaná cena za budovu včetně pozemku činí cca 10 milionů korun. 

„Chceme tuto několik let nevyužívanou budovu prodat, aby mohla sloužit někomu jinému a nechátrat bez užitku. Své nabídky mohou zájemci zasílat do 3. dubna 2014, formou výběrového řízení pak bude vybrána ta nejvýhodnější. Věřím, že se budova bývalé školy dostane do správných rukou,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Jde o třípodlažní budovu v Kladně, č. p. 1596, o výměře 517 m². Budova je sutiována v širším centru města. Původně se jednalo o rodinný dům, naposledy byl využívaný jako škola. V areálu se nachází budova a pozemek. Okolní zástavbu tvoří rodinné a bytové domy, ze severní strany stojí přes Divadelní ulici Středočeské divadlo Kladno. V nedávné době zde kraj provedl stavební – výměna technické instalace, topení, podlahové krytiny, obkladů, dveří, v prvním patře výměna oken, nebo nová střešní okna. Došlo také k zahájení vestavby půdních bytů.

Na základě znaleckého posudku kraj určil nejnižší cenu budovy na hodnotě 10,201 milionů Kč.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama