ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 16:36:32

Protihluková opatření na silnicích v Čáslavi a v Kolíně

Protihluková opatření na silnicích v Čáslavi a v Kolíně

Stížnosti občanů Čáslavi a Kolína byly vyslyšeny a ve středu 4. prosince 2013 se v obou městech otevřely opravené silnice s protihlukovým povrchem.

Vrchní vrstva komunikací byla vytvořena tak, aby pohltila hluk z pneumatik,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Komunikace čáslavské Masarykově ulici je velmi frekventovaná a využívaná pro odjezd z města. „Lidé si často stěžovali na hluk. Navíc silnice II/337 je hned u čáslavského gymnázia,“ komentoval opravy náměstek středočeského hejtmana Miloš Petera, který se otevření obou komunikací zúčastnil.

 Na slavnostní otevření silnice na křižovatce ulic Polepská a Královská cesta v Kolíně přijel i náměstek středočeského hejtmana Marek Semerád. „Po otevření obchvatu došlo k nárůstu dopravy, proto bylo potřeba hluk eliminovat,“ sdělil Marek Semerád.

 Náklady na rekonstrukci hradil Středočeský kraj v rámci projektu „Protihluková opatření“. Obě opravy, které byly za necelé tři týdny hotové, stály kolem tří milionů korun.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama