ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 16:42:59

Zastupitelé Středočeského kraje schválili dar profesionálním hasičům a dopravním

Zastupitelé Středočeského kraje schválili dar profesionálním hasičům a dopravním

Zastupitelstvo Středočeského kraje odsouhlasilo na svém jednání 9. prosince 2013 poskytnutí finančního daru Policii ČR - Krajskému ředitelství Středočeského kraje a Hasičskému záchrannému sboru Středočeského kraje.

Obě instituce dostanou po dvou milionech korun.

Dar 2 milióny Kč odsouhlasili zastupitelé pro Hasičskou záchrannou službu Středočeského kraje – a to na obnovu techniky a pořízení nového vybavení pro profesionální hasiče.

„Dvoumilionový dar od kraje pro Krajské ředitelství policie Středočeského kraje je určen na pořízení vybavení pro činnost dopravní policie. Chceme, aby dopravní policisté důsledně kontrolovali především nákladní dopravu. Požádali jsme je, aby se zaměřili na kontroly hmotnosti vozidel a na dodržování povinných přestávek,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Právě jejich nedodržování je podle něj častou příčinou tragických nehod. Významnou měrou se těchto přestupků dopouští zahraniční dopravci.

Policisté jsou podle zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, oprávněni v případech, kdy se jedná o dopravce, který má bydliště nebo sídlo mimo území ČR, vybírat kauci. A to v rozmezí od 5 000 Kč do 100 000 Kč podle závažnosti protiprávního jednání. V ostatních případech jsou zjištění předána dopravnímu úřadu k zahájení řízení pro spáchání správního deliktu dopravcem. V obou případech jsou tato zjištění postoupena Krajskému úřadu Středočeského kraje a vybraná kauce, resp. uložená pokuta, jsou příjmem rozpočtu Středočeského kraje.

Za období leden až září 2013 byly dopravní policií Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a Celním úřadem pro Středočeský kraj uloženy kauce v celkové hodnotě 8 483 000 Kč, z čehož 3 740 000 Kč jsou kauce pravomocně skončených řízení.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama