Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2013 16:50:15

STANOVISKO Klubu zastupitelů KSČM Středočeského kraje k VÚ Brdy

STANOVISKO Klubu zastupitelů KSČM Středočeského kraje k VÚ Brdy

Komunisté Středočeského kraje v uplynulých letech, v souladu s názorem většiny obyvatel kraje, vytvořili společenský tlak a tím znemožnili výstavbu tzv. „radarové základny USA“ v prostoru vojenského újezdu Brdy

Komunisté Středočeského kraje v uplynulých letech, v souladu s názorem většiny obyvatel kraje, vytvořili společenský tlak a tím znemožnili výstavbu tzv. „radarové základny USA“ v prostoru vojenského újezdu Brdy.

Jasně tak zároveň prezentovali zájem zachovat ekologický i vojensko-politický a sociální status quo tohoto regionu.

Zastupitelé Středočeského kraje zvolení za KSČM nesouhlasí s rozhodnutím vlády zrušit vojenský újezd Brdy. Vláda tím porušila dříve deklarovaná rozhodnutí.

Narušení sociálního a ekologického prostředí by mělo negativní vliv na rozvoj celé oblasti. Sílí obavy o zneužití tohoto rozhodnutí ve prospěch lobbistických a developerských skupin a o ztrátu sociálních jistot místních obyvatel.

Podporujeme stanoviska obcí uvedené oblasti a spolu se starosty a občany brdska vyzýváme Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky tento zákon, navržený a schválený vládou 20. listopadu 2013, neschválit.

Jsme přesvědčeni, že současná vláda v demisi nemá dostatečný mandát na taková rozhodnutí a nová vláda s novým ministrem obrany přehodnotí celý záměr a bude více respektovat názory obyvatel uvedené oblasti.

K tomu jsme připraveni podpořit i místní referenda v obcích sousedícími s vojenským výcvikovým prostorem Brdy.

Vyzýváme všechny středočeské krajské zastupitele a zvolené poslance v nedávných parlamentních vobách k podpoře tohoto stanoviska.

Klub zastupitelů KSČM

Středočeský kraj

Podepsáni: Bechynská Dana, Cinka Ivan, Coufal Zbyněk, Dovolil Josef, Fialová Jiřina, Hála Josef, Hubený Pavel, Jetenský Pavel, Krajdl Martin, Krejčová Marie, Kudrna Luboš, Melša Václav, Milata Zdeněk, Nekovářová Zuzana, Peška Ladislav, Posolda Pavel, Svoboda Jiří, Šedivá-Krulišová Jana, Štefek Zdeněk

9. prosince 2013

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama