ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2013 12:37:49

Příbramská nemocnice otevírá špičkově vybavené oční oddělení. Hejtman J. Řihák s

Příbramská nemocnice otevírá špičkově vybavené oční oddělení. Hejtman J. Řihák s

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se ve čtvrtek 12. prosince 2013 zúčastnil slavnostního otevření očního oddělení v Oblastní nemocnici v Příbrami.

Oční lékařství je jedním z oborů nemocnice, které se pyšní vysoce odborným personálem, širokým spektrem prováděných vyšetření a výkonů a postupně se zlepšujícím vybavením moderními přístroji. Nové oční oddělení pacienti najdou v příbramské nemocnici ve dvou patrech komplexně zrekonstruovaného křídla D1 monobloku.

„Příbramská nemocnice je svým očním oddělením proslulá u nás i v zahraničí. Primář Michal Bodnár je doslova pojmem v oboru oční medicíny a jsem moc rád, že pracuje právě v naší, příbramské nemocnici. Děkuji jemu i dalším lékařům, sestrám a ostatním zaměstnancům oddělení za jejich vynikající práci. Mám radost z toho, že nyní pracovníci očního oddělení mají pro své pacienty k dispozici moderní prostory a špičkové přístrojové vybavení,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

 Budova monobloku, v jejíž části má nyní své zázemí oční oddělení, prošla v minulých letech rozsáhlou modernizací. Jsou zde nové inženýrské sítě, okna, zateplení, nové zdravotnické technologie. Ty lékařům umožní daleko přesnější diagnostiku onemocnění předního i zadního oka. Zpřesní i diagnostiku a léčbu glaukomového onemocnění. Samostatnou ambulanci budou mít také dětští pacienti. Kvalitativně se výrazně posune také diagnostika a léčba onemocnění sítnice. Nový operační sál umožní díky moderním přístrojům kvalitnější i zcela nové výkony.

Rekonstrukce křídla D1 stála 200 milionů korun a byla hrazena z dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Vybavení očního oddělení stálo přibližně 42 milionů korun a ze svého rozpočtu je hradil Středočeský kraj.

„Chystáme ještě dokončení a vybavení iktového centra a další investice do příbramské nemocnice celkem za více než 100 milionů korun. Technické vybavení je sice důležité, ale daleko důležitější jsou lidé, kteří zde pracují. Myslím si, že bychom v příštím roce měli věnovat pozornost právě personálu našich nemocnic. Chci se zasadit o to, abychom napřesrok zvýšili platy především zdravotním sestrám a střednímu zdravotnickému personálu,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Informace o zahájení provozu nového očního oddělení v křídle D1 najdou klienti příbramské nemocnice na internetových stránkách nemocnice http://www.onp.cz/ a na informacích ve vstupní hale.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama