ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2013 16:00:41

Středočeský hejtman Josef Řihák si znovu polepšil v žebříčku oblíbenosti

Středočeský hejtman Josef Řihák si znovu polepšil v žebříčku oblíbenosti

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák si opět vylepšil svoji pozici v žebříčku oblíbenosti představitelů krajů České republiky.

V průzkumu veřejného mínění společnosti SANEP obsadil šestou příčku. Zatímco v září získal důvěru u 40,1 % respondentů a obsadil sedmé místo, nyní dostal o 3,4 % více hlasů.

Tento kladný posun v hodnocení důvěryhodnosti je u Josefa Řiháka patrný po celý první rok jeho působení ve funkci středočeského hejtmana. V roce 2012 po krajských volbách mu bylo přiděleno poslední 14. místo v pomyslném žebříčku důvěryhodnosti. Během devíti měsíců poskočil na sedmé místo a nyní je na šesté pozici.

„Jsem samozřejmě rád, že mě lidé vnímají pozitivně a že moje úsilí nezůstává bez povšimnutí. Tu práci dělám hlavně pro lidi a ne proto, abych jen sbíral body v anketách oblíbenosti. I tak děkuji za podporu, která zahřeje u srdce,“ komentoval výsledky průzkumu hejtman Josef Řihák.

Internetového průzkumu SANEP, který se konal od 20. 11. 2013 do 8. 12. 2013, se zúčastnilo přes 40 tisíc lidí. Celkový výsledek se určil podle reprezentativního vzorku složeného z více než 16 tisíc dotázaných ve věku od 18 do 69 let.

Výzkum ukazuje na spokojenost s činností jednotlivých krajských hejtmanů a pražského primátora. Nejlépe v hodnocení dopadl hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola s 51,9 procenty. Přeskočil tak zářijového vítěze hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD), který tentokrát získal 50,8 % hlasů a tím skončil na druhém místě. Třetí pozici obsadil hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec s 50,1 procenty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama