Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2013 19:29:08

Pokud existuje Bůh, tak trestá bez milosti, pane Duko...

Pokud existuje Bůh, tak trestá bez milosti, pane Duko...

Kardinál a arcibiskup pražský Dominik Duka se opět snaží manipulovat svými ovečkami. Pokud ho chvíli posloucháte, tak zjistíte, že tento muž má veliké starosti o politickou situaci v České republice.

 

Duka vyzývá k pravidelným modlitbám za národ. Povzbuzuje své ovečky, kterým není osud národa lhostejný, aby se k této myšlence připojili. O mnoho lepší by bylo, kdyby pan Duka na rovinu řekl, aby se nábožensky založení lidé modlili za stranu KDU-ČSL, protože tato strana je proti zrušení zločinných církevních restitucí, na kterých tolik panu Dukovi záleží. Nehledě na to, že lidovci hrají pouze roli demokratické strany a přitom odmítají zrušit lustrační zákon, který je v rozporu s mezinárodními úmluvami, k nimž se Česká republika přihlásila.
Je až s podivem, že pan Duka se začal politicky angažovat, až když církev dostala od pravice milodar v podobě několika desítek miliard korun. Od chvíle, co byly schváleny církevní restituce, církev chytla slinu a má veliké ambice opět kormidlovat naším politickým děním. Dokonce to zašlo tak daleko, že pan Duka v rádiu těsně před volbami radil lidem, aby nevolili levici, protože levice podle něho představuje veliké zlo, které chce zrušit restituce.
Pan Duka je asociální typ člověka, který celé dlouhé roky pochleboval ODS a TOP 09. Ale nikdy jsem nezaregistroval, že by pan Duka vyzýval k pravidelným modlitbám za matky samoživitelky. Přitom některé jsou v tak tíživé situaci, že ani nemají peníze na obědy pro své děti. Proč se pan Duka nemodlil i za další lidi, kteří byli postižení vládou pravice? Pan kardinál Duka celé roky přehlížel, jak pravicová vláda ubližuje sociálně slabším lidem a de facto mlčel.
Papež František jasně řekl, že církev má být chudá a pracovat pro chudé lidi a že tento dnešní druh kapitalismu odsuzuje. K panu Dukovi se zřejmě „omylem“ nedostala vyslovená slova z úst papeže Františka.
Pan Duka miluje dnešní druh tvrdého kapitalismu a ignoruje, že by měla být církev chudá. Církev místo toho, aby pomáhala potřebným , tak raději bude dělat bohoslužbu pro TOP 09 v kostele Nejsvětějšího srdce Páně.
Buďme rádi, že církev nezíská pole i s nevolníky a že znovu nechce zavést desátky. Snad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama