ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2013 17:55:19

Hejtman J.Řihák poděkoval za práci hasičům ze Zalužan a Rožmitálu pod Třemšínem

Hejtman J.Řihák poděkoval za práci hasičům ze Zalužan a Rožmitálu pod Třemšínem

Hejtman poděkoval na valných hromadách za práci hasičům ze Zalužan a Rožmitálu pod Třemšínem a předal jim čestná uznání a medaile.

Středočeský hejtman Josef Řihák se v sobotu 14. prosince 2013 zúčastnil dvou výročních valných hromad sborů dobrovolných hasičů na Příbramsku. Nejprve zavítal do Zalužan, kde se konala nejvýznamnější schůze zdejšího hasičského sboru v jídelně mateřské školky. Jednání zalužanských hasičů se vedle středočeského hejtmana zúčastnila i řada dalších významných hostů - například velitel příbramské stanice Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje (HZS SK) Jarmil Soukup, bývalý ředitel příbramského územního odboru HZS SK Jiří Heinrich, starosta obce Zalužany Zdeněk Soukup a další.

"Zalužanští hasiči jsou na Příbramsku výjimeční tím, že jejich jednotka zařazená do systému JPO 3 zasahuje u dopravních nehod především na Strakonické silnici nedaleko od obce. Děkuji jim za tuto činnost, kterou vykonávají při zaměstnání," řekl hejtman Josef Řihák, který v průběhu večera předal čestné uznání Středočeského kraje za nasazení při řešení mimořádných událostí na území středních Čech do rukou velitele jednotky Miroslava Peterky. Hejtman Řihák dále předal pamětní medaile Středočeského kraje za rozvoj hasičstva starostovi SDH Zalužany Františku Hájkovi a jednateli sboru Tomáši Pecharovi. Hejtman naopak dostal za podporu zalužanských hasičů od členů zdejšího sboru sošku svatého Floriána. Na závěr oficiálního programu valné hromady vystoupili nejmladší zalužanští hasiči. Přítomným zarecitovali báseň a zazpívali koledy.

Ze Zalužan se hejtman Josef Řihák vydal do Rožmitálu pod Třemšínem, kde se konala výroční valná hromada zdejšího sboru dobrovolných hasičů v městském kulturním a společenském centru. Spolu s hejtmanem se jí zúčastnili i starosta města Rožmitál pod Třemšínem a poslanec Parlamentu ČR Josef Vondrášek, členka výkonné rady Oblastního spolku Českého Červeného kříže Příbram Ludmila Sedláková, bývalý ředitel příbramského územního odboru HZS SK Jiří Heinrich, zástupci hasičských sborů z okolních obcí a další významní hosté.

V Rožmitále letos mají dvojnásobný důvod k oslavě. Nedávno totiž vyjeli ke svému tisícímu zásahu od roku 1999, kdy byli zařazeni do systému JPO 2. To je nejvyšší kategorie, v níž mohou dobrovolní hasiči působit. "Jednotka rožmitálského sboru musí být připravena vyjet k případu v každém okamžiku po celý rok do pěti minut! Vzhledem k tomu, že dobrovolní hasiči musí chodit do práce a žít běžným životem, je jejich nasazení skutečně obdivuhodné, za což jim nesmírně děkuji. Sborů, kde dobrovolní hasiči vykonávají téměř stejnou činnost jako profesionálové, máme v našem kraji pouze několik. Přeji rožmitálským hasičům vše nejlepší. Hlavně aby se vždy z každého zásahu všichni ve zdraví vrátili ke svým rodinám," řekl hejtman Josef Řihák.

Také rožmitálským hasičům předal hejtman Řihák čestné uznání do rukou velitele jednotky Františka Poláka. Pamětní medaile Středočeského kraje za rozvoj hasičstva předal hejtman Martinu Kučerovi a Františku Průchovi. Další čestnou medaili předal Josef Řihák starostovi Rožmitálu Josefu Vondráškovi a to za podporu a rozvoj hasičstva. Medaile se v sobotu dočkal i hejtman Josef Řihák. Zlatou medaili Českého Červeného kříže mu předala členka výkonné rady Oblastního spolku Českého Červeného kříže Příbram Ludmila Sedláková za podporu, které se Červenému kříži od Středočeského kraje i hejtmana Josefa Řiháka osobně dostává. Také rožmitálští hasiči si připravili malé kulturní představení, ve kterém v sále společenského domu účinkovaly místní děti a poté i zdejší hasičky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama