ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2013 21:16:16

Kraj vypisuje soutěž na rekonstrukci mostu přes říčku Litavku

Kraj vypisuje soutěž na rekonstrukci mostu přes říčku Litavku

Rada Středočeského kraje na jednání dne 16. prosince 2013 rozhodla o vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce na akci s názvem „Rekonstrukce mostu na silnici III/1189 přes Litavku v Příbrami“.

„Předmětem plnění veřejné zakázky je kompletní rekonstrukce mostu přes Litavku v Příbrami na silnici směrem do Lazce, při které bude zvětšena světlost mostu na 5 metrů a zvýšena niveleta komunikace. Nově navržená konstrukce převede pod mostem stoletou vodu s rezervou půl metru. Rekonstrukce mostu do Lazce je řešena v souladu se studií protipovodňových opatření v Příbrami a tvoří část protipovodňových opatření v tomto městě. Na mostě přes Litavku v Příbrami v jeho současné podobě se při každé větší povodni zachytávají větve a další nepořádek a vytvářejí hráz, která zaplavuje domy a rekreační obydlí výše po proudu a také fotbalový stadion 1. FK Příbram,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Nová konstrukce mostu je navržena jako železobetonový trám se zavěšenými křídly. Směrové řešení silnice nebude měněno. Šířkové uspořádání na mostě zůstane zachováno. Dále bude provedena úprava komunikace III/1189, křižovatky s místní komunikací a části místní komunikace, které souvisí s rekonstrukcí mostu. Součástí stavby bude i úprava dvou propustků, sjezdů, odvodnění komunikace, úprava koryta vodoteče, výstavba dvou opěrných zdí podél silnice III/1189, přeložka vodovodů, stranová přeložka sdělovacího kabelu a ochrana kabelu nízkého napětí.

Předpokládaná cena veřejné zakázky „Rekonstrukce mostu na silnici III/1189 přes Litavku v Příbrami“ je 16 645 635,- Kč bez DPH, 21 141 218,35 Kč s DPH. Akce bude financována z Regionálního operačního programu pro Střední Čechy

„Pokud vše půjde hladce, mohla by být stavba mostu přes Litavku v Příbrami zahájena příští rok v dubnu a dokončena do    31. října 2014,“ doplnil středočeský hejtman Josef Řihák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama