Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2013 19:34:10

Komunisté chrání Českou republiku

Komunisté chrání Českou republiku

Andrej Babiš šel do politiky s jediným cílem: chránit své obchodní zájmy a propojit svoji ekonomickou moc s mocí politickou.

Toto mé tvrzení potvrdilo hnutí ANO 2011 tím, že poslalo k ledu návrh na vytvoření národního obchodního řetězce, který by nabízel české potraviny.
Nedivme se tomu, že Babiš zamítl návrh na vytvoření národního obchodního řetězce, protože Andrej Babiš v minulosti sváděl tuhé bitvy s nadnárodními řetězci. Pan Babiš vytvořil silné impérium, které představuje holdingová společnost Agrofert, sdružující více než 200 společností. Také nesmíme opomenout, že tento podnikatel skoupil MF DNES, Lidové noviny, různé časopisy a hudební stanice a je provozovatelem mnoha webových stránek.
Velice mě udivilo, že lidé ve velkém volili hnutí ANO 2011, protože uvěřili populistickým, avšak nereálným slibům Andreje Babiše. Je poněkud zarážející, že ihned po volbách jsme se dozvěděli, že straníci ANO nejsou personálně vybaveni na ministerské posty a tudíž se nechtějí „cpát“ do vlády.
Pan Babiš před volbami několikrát vyslovil touhu, že se chce stát ministrem financí. Doufejme, že se to nikdy nestane. Není možné, aby se ministrem financí stal člověk, který odhadoval náklady na kampaň cca 60 milonů korun a dnes říká, že tato částka bude kolem 100 milonů korun. Vím a chápu, že některým lidem dělá problém matematika, ale u ministra financí se klade veliký důraz na přesnost finančních výpočtů.
Také si nedokáži představit, že by hnutí ANO bylo razantně proti církevním restitucím, protože ve svých řadách má pana Stropnického, který byl velvyslancem u Svatého stolce ve Vatikánu.
V předvolební kampani pan Babiš rozdával koblihy v metru a přitom se šibalsky usmíval. Z jeho úst lidi slyšely, jak československy vypráví o tom, že bude líp..Bohatí a úspěšní se postarají o chudé. Naivní, avšak opět nereálná představa, ale mnoho lidí na to slyšelo, snad byli omámeni úsměvem Andreje...
Na závěr můžeme konstatovat realitu, že v této době představují jediní komunisté hráz proti tomu, aby se z České republiky stala firma, kterou budou ovládat podnikatelé z představenstva společnosti Agrofert.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama