Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2013 8:20:34

Oceněni dobrovolníci a reprezentanti Středočeského kraje

Oceněni dobrovolníci a reprezentanti Středočeského kraje

12 Středočechů z cca 50 nominovaných získalo ocenění DObrovolnk roku 2013 ve čtyřech kategoriích – oblast sociální a zdravotní, oblast kultury, sportu a ochrany životního prostředí, oblast výchovná a vzdělávací a mimořádné ocenění.

Středočeský kraj oceňuje již poněkolikáté dobrovolníky, kteří jsou svou dlouhodobou činností nebo pomocí při mimořádné události páteří neziskového sektoru.  19. prosince se na krajském úřadu konalo slavnostní předání ocenění Dobrovolník Středočeského kraje 2013, kterou získalo 12 Středočechů z cca 50 nominovaných ve čtyřech kategoriích – oblast sociální a zdravotní, oblast kultury, sportu a ochrany životního prostředí, oblast výchovná a vzdělávací a mimořádné ocenění.

Ceny předali náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu Milan Němec, radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost Karel Filip a místopředseda Výboru Zbyněk Coufal.

Mimořádné ocenění letos získala studentka 3. ročníku kladenské zdravotnické školy Sabina Trinerová. Na silnici našla ležet zraněného člověka, zavolala záchrannou službu a do jejího příjezdu poskytla zraněnému masáž srdce a tím mu zachránila život.

„Není dnes obvyklé pomáhat druhým. Většina lidí, když vidí ležícího člověka, si ho radši vůbec nevšimne – řekne si - co kdyby to byl feťák, bezdomovec, zloděj? O to více je třeba si vážit a ocenit každého činu, kdy člověk druhému člověku pomůže či dokonce mu zachrání život“ komentoval to radní Zdeněk Štefek.

Oceněni za oblast sociální a zdravotní byly Věra Tieftrunková za pravidelné návštěvy do Dětského centra při Oblastní nemocnici Mladá Boleslav a Léčebny dlouhodobě nemocných. Dalším oceněným byla Dagmar Musilová za činnosti s dětmi umístěnými v dětském domově v Kladně.

Za oblast kultury, sportu a ochrany životního prostředí získal titul Dobrovolník kraje roku 2013 Bohumil Jungr, který pracoval několik desítek let ve výboru SK Družec jako sekretář, ve výboru družeckých hasičů či mezi zahrádkáři. Cenu v této kategorii dostali i manželé Miluše a Josef Sládkovi, kteří jsou dlouholetými propagátory sportu a vůbec zdravého životního stylu. Cenu za péči o krajinu na Kladensku převzala Drahomíra Eiseltová. Další cenu získal Václav Souček - za působení v SK Baník Libušín na pozici trenéra mládeže, ocenění putovalo i k Miloslavu Kučerovi z obce Dřísy, který je vůdčí osobností tamního sokolského hnutí.  V oblasti výchovné a vzdělávací byl oceněn Jiří Končel za sportovní činnost s mládeží v Kácově, Jaroslav Vondruška za obnovu tradice ochotnického divadla v Libici nad Cidlinou, František Kotaska za působení ve skautském středisku v Libušíně a Ladislava Pasáková za dlouhodobou práci s dětmi a mládeží v oddíle mladých ochránců přírody Kajka Hostivice. 

Při této slavnosti bylo oceněno také na 220 žáků za úspěšnou reprezentaci Středočeského kraje na sportovních a kulturních soutěžích a přehlídkách vyhlašovaných MŠMT ČR ve školním roce 2012/2013. Ocenění dostali pamětní listy a poukázky na sportovní vybavení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama