ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2013 13:06:47

Krajský úřad se zapojil do sbírkové akce Věnuj mobil

Krajský úřad se zapojil do sbírkové akce Věnuj mobil

Zaměstnancům Krajského úřadu Středočeského kraje se podařilo v rámci akce Věnuj mobil vybrat 43 nepoužívaných mobilních telefonních přístrojů.

V úterý 17. prosince 2013 výsledek vyhlásil náměstek pro oblast životního prostředí Marek Semerád. Úřad se tak umístil na šestém místě mezi ostatními kraji, na desátém místě pak v porovnání s jinými institucemi jako jsou krajské či městské úřady. Sbírka se uskutečnila v listopadu, kdy zaměstnanci úřadu sbírali staré mobilní telefony.

Chtěl bych všem, kteří odevzdáním starého mobilního přístroje do soutěže přispěli, poděkovat. Je to důkaz toho, že nejsme ke svému okolí lhostejní, ať už z lidského pohledu nebo z hlediska životního prostředí,“ řekl náměstek pro oblast životního prostředí Marek Semerád.

Do soutěže se přihlásilo 35 krajských a obecních úřadů, podařilo se vybrat 1 240 telefonů. Pomyslným vítězem mezi institucemi se stal Krajský úřad Karlovarského kraje, kde nashromáždili 123 mobilů. Mezi kraji byl nejlepší Moravskoslezský kraj, kde pět institucí vybralo 317 telefonů.

Soutěž uspořádal krajský úřad spolu s neziskovou organizací ASEKOL jako podpora projektu Věnuj mobil. Cílem bylo nejen vysbírat co nejvíce vysloužilých, ale i funkčních mobilních telefonů a upozornit na možnost třídění a recyklace starých elektrospotřebičů. V ČR je odhadem v domácnostech přes 8 milionů přístrojů, k recyklaci dojde u pouhého 1 % z nich.

Vybrané nefunkční telefony předá ASEKOL k recyklaci, funkční telefony půjdou na repasi a následně ve spolupráci s občanským sdružením VESPOJENÍ poputují k dětem z dětských domovů a do pěstounských rodin. Projekt Věnuj mobil společnosti ASEKOL je dlouhodobý a jeho jednotlivé aktivity probíhají průběžně. Nepoužívaný mobilní telefon je možné odeslat kdykoliv. Stačí si na www.venujmobil.cz vyžádat obálku, vložit do ní mobil a bezplatně ho zaslat do společnosti ASEKOL. Na webových stránkách jsou pak uveřejněny informace o počtu vybraných i opět věnovaných mobilů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama