ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2013 13:11:40

Vychází čtvrtý díl internetového Magazínu Středočeského kraje

Vychází čtvrtý díl internetového Magazínu Středočeského kraje

Předvánoční vydání Magazínu Středočeského kraje nabízí šest reportáží, které v patnácti minutách představuje nejdůležitější události ze života kraje za poslední dva týdny.

První reportáž informuje o mírně přebytkovém rozpočtu Středočeského kraje na rok 2014, který na prosincovém zasedání schválili středočeští zastupitelé. „Jsem rád, že jsme se na rozpočtu na příští rok shodli, šlo o jedno z klíčových témat zasedání zastupitelů. Návrh rozpočtu jsme konzultovali s odpovědnými úředníky jednotlivých odborů úřadu. Za důležitou považuji zejména skutečnost, že jsme letos mohli znovu vypsat krajské fondy, na které jsme uvolnili částku v celkové výši 267 milionů korun,“ řekl hejtman Josef Řihák.

Druhá reportáž přibližuje slavnostní ocenění členů Integrovaného záchranného systému za mimořádné nasazení při povodni 2013. Ceny převzali z rukou hejtmana Josefa Řiháka a ředitele KÚSK Zdeňka Štětiny. Další zpráva se týká otevření očního oddělení v Oblastní nemocnici v Příbrami. „Mám radost z toho, že nyní pracovníci očního oddělení mají pro své pacienty k dispozici moderní prostory a špičkové přístrojové vybavení,“ uvedl hejtman Josef Řihák při návštěvě nemocnice.

Ve čtvrtém díle Magazínu Středočeského kraje nechybí ani představení nejvýznamnějších projektů kraje letošního roku, se kterými novináře seznámil hejtman Josef Řihák. „Uplynul rok od mého zvolení hejtmanem Středočeského kraje. Musím zodpovědně říci, že to byl náročný rok, ale myslím si, že přinesl své ovoce.  Snažil jsem se společně s mými kolegy ve vedení kraje pomáhat rozvíjet kraj a vést ho tak, aby se dokázal finančně postavit na nohy. Čeká nás ještě spousta práce, ale těším se na ni. Dnes jsem chtěl ukázat, jaké pokroky jsme v jednotlivých projektech udělali,“ konstatoval na tiskové konferenci hejtman Josef Řihák.

Zpráva o protihlukových opatřeních na silnicích v Čáslavi a Kolíně potěší především místní obyvatele. Ve středu 4. prosince se v obou městech otevřely opravené silnice s protihlukovým povrchem. Akce se zúčastnili náměstek pro oblast dopravy Miloš Petera a náměstek pro oblast životního prostředí Marek Semerád.

Magazínová kamera natočila také slavnostní vyhodnocení soutěže ve sběru elektroodpadů, které se konalo v sídle krajského úřadu v pátek 13. prosince. Ceny dostali dobrovolní hasiči, kteří nasbírali nejvíc elektrošrotu v rámci projektu „Recyklujte s hasiči“. Ocenění z rukou hejtmana Josefa Řiháka převzali rovněž představitelé obcí, ve kterých se v poměru k počtu obyvatel nasbíralo nejvíce nepoužívaných elektrospotřebičů.

Na závěr středočeský hejtman Josef Řihák přeje divákům příjemné a klidné Vánoce a hodně zdraví a štěstí do dalšího roku. Nechybí ani přehled kulturních akcí v kraji na příští dny, který zve na rozmanité vánoční akce - Tříkrálový průvod v Mladé Boleslavi, který se bude konat 21. prosince od 15:00 nebo výstava kutnohorské středověké iluminace v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře od 24. do 26. prosince.

Středočeský kraj spustil internetové vysílání magazínu začátkem letošního listopadu, a to na internetovém serveru: youtube.com či na Facebooku. Vysílá se také v čekárnách všech pěti krajských nemocnic. Na nových webových stránkách Středočeského kraje, které se připravují, bude možné magazín sledovat na speciálním kanále.

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=lNa4OxJ-_oA

Facebook: https://www.facebook.com/#!/KrajskyUradStredoceskehoKraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama