Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2013 13:00:11

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

VANDAS: Stát se vysmívá seniorům

VANDAS: Stát se vysmívá seniorům

Tomáš Vandas, předseda DSSS


















20. prosince 2013
Ministerstvo práce a sociálních věcí přidalo důchodcům na rok 2014 v průměru 45 korun. Zdá se vám to hodně? Jsem toho názoru, že jde spíše o výsměch a urážku seniorů.

Zatímco v letošním roce byly důchody valorizovány v průměru částkou 137 korun, což také není nic závratného, pro příští rok to bude znamenat značný pokles, a to v situaci, kdy se dramaticky zhoršuje životní situace lidí v důchodovém věku a jejich výdaje často jen stěží pokryjí nájem, léky a jídlo.

Na jedné straně nám vládní elita neustále zdůrazňuje, že se musíme chovat hospodárně, šetřit a rozumně investovat každou korunu, a na straně druhé vláda v demisi rozhazuje 180 milionů na odměnách úředníkům a nechávají se tisknout dámské kalhotky s bobrem jen proto, aby se peníze prostě utratily za každou cenu.

Připadá mi, že si našich seniorů nevážíme. Vždyť oni celý život poctivě pracovali a státu odváděli daně a další poplatky. Dnes, když potřebují pomoci, stát je přehlíží a raději štědře dotuje různé parazity a nemakačenka. Je potřeba mít na mysli, že čas měří každému stejně neúprosně a jednou i ti mladí budou staří.

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama