Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2013 15:21:57

Středočeský kraj je v podpoře knihoven opět o kousíček dále

Středočeský kraj je v podpoře knihoven opět o kousíček dále

Rada kraje schválila aktualizovanou Koncepci podpory knihoven.

Středočeský kraj aktualizoval stávající Koncepci podpory knihoven z rozpočtu Středočeského kraje, která platila od roku 2005 a byla již nevyhovující a zastaralá. Jde tak o další změnu v rámci regionálního fungování knihoven, která reflektuje současné potřeby a trendy. Rada kraje v pondělí Koncepci schválila.

„Aktualizovaná koncepce přebírá veškeré kladné prvky a principy předchozí koncepce, která platila již od roku 2005, a snaží se odstranit její nedostatky. Má na zřeteli současné podmínky při poskytování podpory knihovnám ve Středočeském kraji a přihlíží k celostátním zkušenostem a trendům,“ řekl radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

První změna v rámci regionálního fungování knihoven byla schválena již při projednávání krajského rozpočtu, kdy kraj vyčlenil na regionální funkce knihoven 10 milionů korun a odpovídající prostředky pověřeným knihovnám rozdělil rovnou, takže finance dostanou poprvé již na začátku roku.

„Dosavadní koncepce řešila pouze nákup a distribuci knih, v nové se již zabýváme celou správou obstaraných knih, od nákupu, evidence, distribuce, ošetřování až po vyřazení a také, jaký poměr celkové dotace by měl být vyhrazen právě na nákup výměnného fondu,“ vysvětlil Štefek.

Ve Středočeském kraji plní funkci ústřední krajské knihovny a metodického a poradenského centra knihoven Středočeská vědecká knihovna v Kladně. Ve spolupráci se Středočeským krajem a s pověřenými knihovnami (Městská knihovna Benešov, Městská knihovna Kutná Hora, Knihovna města Mladá Boleslav a Knihovna Jana Drdy Příbram) zajišťuje plnění regionálních funkcí knihoven. Ve Středočeském kraji funguje celkem 822 knihoven, z toho 719 neprofesionálních.

(Z tiskové zprávy - tisková konference ve Středočeské vědecké knihovně, Kladno, 19. 12. 2013)

- See more at: http://www.zdenekstefek.cz/aviza-a-reportaze/232-kraj-je-v-podpore-knihoven-zase-o-kousicek-dale#sthash.Tyt2mHhH.dpuf
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama