ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.12.2013 7:34:43

Vánoce přicházejí i odcházejí, zpívejme přátelé !

Vánoce přicházejí i odcházejí, zpívejme přátelé !

Mnozí nakupují dárky, jiní se na ně těší. Někteří už je prý dostali – údajně Rusnok svým ministrům rozdělil 180 mil… Ostatním tu nadělila ČNB - zdražování už probíhá. A nic – u nás žádná Italie, žádný masivní veřejný protest, proč také v právním stát

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

   A přitom se jedná o větší částku, než náhrady v  církevních prostitucích. Když se proberete personálním obsazením tohoto “nezávislého“ spolku jménem ČNB, jistě vám dojdou souvislosti, tím spíš, když si přečtete internetem kolující vazby na transakce PPF. A nic - Ištván i Bradáčová spí - a nebo je ČNB vysoko, oni nízko…Jaké bude asi odstupné pro Rusnokovu vládu v našem právním státě tuším… zaměstnanci mívají dvou měsíční, nadrovnoprávní Žaludi a jiní mnohonásobně vyšší. On i poslanec neposlanec tu bere plat…

    Vloni demonstrující proti vládě viděli štěstí jen v nových volbách.  Většina iniciativ totiž kopala za tým socanů, odbory samozřejmě, viz. Zavadil, některé i za komárky. Socani potom prokaučovali voliče a po volbách už třeba Restituce nejsou na pořadu dne.  Musí handlovat o koryta nejen mezi sebou, ale i s Babišem a Lidovci..

     Ti bláhoví, co volili změnu, se jí nemohou dočkat - a nedočkají. Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je i socani zrušili. Bohužel volby byly zase jenom vstupenkou ke korytům, pro některé výtahem k moci a volič opět jen prostředek. Dnes už ti, co změnu slibovali, Ano, veřejně a neomaleně prohlašují, že “tomu“ nerozumí, jen hledají jak z bláta a louže ven. Ale ono je to jednoduché. Systém nikdo nezměnil a tato sestava ho jistě ani nechce změnit. Někteří bláhoví tomu stále ještě fandí… a přitom už se zase chystá další přerozdělování od chudých k bohatým. Ti, co se jen ohánějí slovy jako solidarita se bratří s těmi, co jejich oltářem je mamon, společně se zaštiťují právním státem, který je v jejich výkladu jen státem právníků – viz. např. nový občanský zákoník a nebo už odsouhlasená změna dalšího zdanění – např.dědická daň. ODS už míří do nirvány, socani zatím o tom ještě neví, že oni také a Kalouskova TOP handluje podobně jako KDU, s kýmkoli. Hradní šaman střídavě marodí, nebo vydírá socialistu a ten zase hladí “pravicového“ finančního magnáta s jeho koupenými sluhy - bez něj by byl nula, společně lákají do pastičky hladovou křesťanskou krysu. A všichni společně jsou zemědělci, neb vědí, že lépe je dojit, než být dojen a podojen. Zejména se to týká nejmenší strany v “koalici“.

    Máme nový parlament, ale se starými praktikami, poslanci tu už zase zvedají ruce a neví k čemu, proklamativně odhlasují i rozpočet, aniž by ho četli, natož studovali. Mezi 50ti maily dostávám denně i deset (nemravných) návrhů na půjčku ihned, ta reklama je i v TV… ale exekuce i sebevraždy pokračují dennodenně, stejně tak probíhá zdražování, okrádání těch nejchudších a kapitalismus se tu posunuje o dvě století nazpět, s neomylnou jistotou..

    A vládu ? – tu máme v nedohlednu..

    Novicové v Parlamentu zažívají údajně šoky, třeba když viděla p.poslankyně Hnyková poprvé naživo opilé poslance a že prý se ani nezdraví ! Napsala o tom článek, jen si asi jaksi nemůže zvyknout na imunitu, jinak by jistě napsala, že to byl Kott…Nebo to byl někdo jiný ??  Jindy zase, když navrhl Mirek Mirce tykání, ona ani neomdlela, jen to jaksi přešla mlčením. Tak jsem si říkal, proč vlastně ne tykat - vždyť co vím, dobytku se na vsi vždy tykalo. Ale co tu ještě nebylo - i tady se chystají dokonce už i sebevraždy - Ivan Pilný a Jiří Zlatuška z ANO prý prohlásili, že z hnutí by odešli, kdyby se spolupráce Babiše s StB prokázala. Zlatuška pak prý doslova řekl, že by se raději oběsil. Hrozím se teď budoucího rozsudku - přece jim to Slováci neudělají ! Myslím, že to jen zase  trochu zdraží řepkový olej !! .. Lustrační zákon je socanům větrem, část jejich voličů jistě volila ANO a Babiš je dnes hlavní, jím dotčená osoba. Všichni komáři a Komárci to vidí i jako příležitost ho zrušit.

     Soudruzi v TV nám už několik dní ukazují i to, jaké měl spodky Jihoafrický terorista v mládí, do JAR pošlou i štáb s redaktorem Hynkem na mnohadenní stáž k nejznámějšímu Čechovi, denně vidíme, jak Ukrajinci chtějí do EU. Všechna čest všem těm zoufalým nevědomým, kteří už měsíc v zimě okupují náměstí Kyjeva. Nemají na výběr - buďto carské Rusko s Putinem, nebo svaz kapitalistickosocialistických republik EU…Ale jak se bouří kousek od nás Italové, v mnoha městech, proti nadnárodním monopolům a zdražování, to není cenzura – jen to jaksi v TV vůbec nestihli. Občas mezi tím ukazují naše panoptikum.

    Ale ještě je v Parlamentu Úsvit. Do Senátu není cesta složitá, zaslouženě se do něj Tomio dostal a hned pochopil, že sám voják v poli nic nezmůže. Jako podnikatel s obdivuhodnou rétorikou založil s několika kamarády, kteří mu do Senátu i s prezidentskou volbou pomáhali, hnutí, vzali si půjčku a převzali program Přímé demokracie, který tu Pravý Blok prosazuje už 16 let a který popsal v knize Úsvit ekonom Pavel Kohout. Vybrali 14 lídrů po krajích, ti za slib křesla zase svými kamarády naplnili kandidátky. Každý lídr potom s autem a svojí osobní velikou fotkou měsíc objížděl kraj a hle, za dva měsíce se jim podařilo získat potřebné voliče ke vstupu do Parlamentu ! Příspěvky za volby zaplatí celé angažmá, dloužek je jen částečka nákladů a ještě bohatě zbude. Úspěšný podnikatelský záměr asi šesti kamarádů. A dnes mají už i 14 jimi vybraných, sice nikým nevolených, ale jim zavázaných poslušných papoušků a dnes už i zvolených poslanců - nakonec on stát je neplatí nejhůř. A že si lidi, kteří Tomiovi věří, jim podstrčené zvolili ? To je přeci ta bájná přímá demokracie !

    Když se teď podaří v Parlamentu prosadit cokoli, bude to jen úspěch. U referenda stejně sami podmínky nestanoví a jistě nebude možné v této sestavě v Parlamentu prosadit ani odpovědnost a odvolatelnost politiků. Kapři přece… Ale nebezpečí pro ostatní poslance a strany je to veliké. (Úsvit vnímáme jako nejméně stabilní uskupení ve sněmovně. Varováním je účast některých bývalých poslanců za Věci veřejné," tvrdí Bohoušek.. ). Možná, že jim časem i dojde, že nejdůležitější změna není prosadit pochybné referendum, ale přímá volba starostů, ze kterých se potom volí politici na kraje a do Parlamentu. Že opravdu i ve Švýcarsku byla cesta k Přímé demokracii během na dlouhou trať.

      Také věřím, že tu už někdo o Vánocích začne psát nový román. O tom, jak lze jednoduše naši demokracii koupit. Mohl by se jmenovat třeba “Babiška“. Tak šťastné a veselé !

Ale hlavně štěstí - ti na Titaniku ho neměli. Nevím, kdo tu bude o Vánocích štěstím zpívat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama