Ing. Karel Janko

mpř ČSNS
  • ČSNS 2005
  • Podolanka
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2014 18:22:22

Ukrajina a EU

Ukrajina a EU

Nezávislost Ukrajiny?

Emoce o asociační dohodě Ukrajiny k EU ovládly v posledních několika dnech jak Kyjevské náměstí   Nezávislosti, tak media většiny států EU.

Podívejme se však na věc bez emocí a prostým pohledem Qui bono – komu to slouží.

Je jisté, že po volném pohybu v EU touží všichni prostí Ukrajinci- to známe z vlastní zkušenosti a nelze se jim divit.

Přičlenění Ukrajiny k EU však především  poslouží západoevropskému kapitálu.  V pětačtyřiceti milionovém státě najde levnou pracovní sílu, potřebné suroviny a odbytiště své produkce. S těmito atributy  a podmínkami -  tj. volným pohybem kapitálu, volným pohybem  pracovních sil a zboží-  byla EU rozšířena již i o středoevropské země - a výsledky  také známe z vlastní zkušenosti.  K tomu jen připomínám, že EU zatím není vnitřně  skonzolidovaná a na jejím prahu stojí s mnoha problémy Rumunsko a Bulharsko.   

Takže na otázku komu slouží odpovídám: světovým monopolům!

20.12.2013

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama