Ing. Jan Hajda

Zemřel dne 27.2.2018
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2014 15:32:55

Novela zákona o ochraně spotřebitele

Novela zákona o ochraně spotřebitele

Zákon stanoví nově povinnosti související s konáním organizovaných akcí tak, aby se dozorovému orgánu (České obchodní inspekci) umožnila kontrola řádného průběhu předváděcích akcí. Navržená úprava by měla umožnit účinnější postih subjektů.

Dne 18. 12. 2013 Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu a následně Senát Parlamentu ČR projednal a schválil návrh zákona, kterým se mění zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů. Zpravodajem zákona byl senátor Jan Hajda.

Jedná se o návrh novely zákona o ochraně spotřebitele s cílem zabránit zneužívání důvěry a zranitelnosti spotřebitelů ze strany neseriózních podnikatelů v průběhu tzv. „předváděcích akcí“.

Návrh zákona stanoví nové povinnosti pro konání organizovaných akcí tak, aby se dozorovému orgánu (České obchodní inspekci) umožnila kontrola řádného průběhu předváděcích akcí.

Navržená úprava by měla umožnit účinnější postih subjektů, které se dopustí porušování právních předpisů nekalými obchodními praktikami.

Platný zákon o ochraně spotřebitele naleznete na tomto odkazu: zákon č. 476/2013 Sb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama