ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2014 15:53:23

Lidé si mohou chystat doklady k uzavření smlouvy na kotlíkovou dotaci

Lidé si mohou chystat doklady k uzavření smlouvy na kotlíkovou dotaci

Rada Středočeského kraje na svém zasedání v pondělí 6. ledna 2014 schválila poskytnutí finanční podpory na výměnu starých kotlů na pevná paliva za nové nízkoemisní pro občany, kteří splnili podmínky programu.

Nic již nebrání tomu, aby byly s úspěšnými žadateli sepsány smlouvy o poskytnutí dotace. „Všechny žádosti již máme zkontrolované a ty, které vyhověly podmínkám pro udělení dotace, jsou zaregistrované,“ uvedl během dnešního jednání krajské rady Marek Semerád, náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství. Výše dotace, kterou žadatelé dostanou, závisí na typu kotle. Pohybuje se v rozmezí od 15 do 60 tisíc korun.

„Celková částka registrovaných žádostí je 19 945 000 korun. Vyčerpána tak byla celá výše krajem poskytnuté finanční pomoci na výměnu kotlů v historicky prvním kole jejího čerpání ve Středočeském kraji. V následujících týdnech mohou úspěšní žadatelé čekat, že budou našimi úředníky vyzváni k předložení dokladů potřebných k uzavření smlouvy. Žádané dokumenty budou moci předložit do devíti měsíců od obdržení informace o registraci,“ upřesnil hejtman Josef Řihák.

Připomněl, že krajská rada souhlasila s uzavřením dohody s Ministerstvem životního prostředí ČR (MŽP) o vytvoření společného fondu v rámci poskytnutí dotace na výměnu kotlů pro občany Středočeského kraje již v loňském roce a zároveň schválila na tuto akci finanční prostředky ve výši 20 milionů korun. Ministerstvo poskytlo finanční prostředky ve stejné výši jako kraj, tj. rovněž 20 milionů korun. Dohoda mezi ministerstvem a Středočeským krajem na podporu výměny kotlů byla podepsána 22. 8. 2013.

Žádosti se přijímaly od 2. září 2013. Zájem byl enormní a již po třech dnech, ve čtvrtek 5. 9. 2013, byly vyčerpány finanční prostředky v celkové výši 40 670 000 Kč, což představuje 912 podaných žádostí o dotaci. Podle společné dohody mezi krajem a ministerstvem skončilo přijímání žádostí o dotace vyčerpáním celkové částky. Každá lichá žádost je vyřizována na Středočeském kraji, každá sudá na Státním fondu životního prostředí. Z celkového počtu žádostí tak krajský úřad odbaví 444 registrovaných žadatelů

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama