ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2014 15:58:22

Vychází pátý díl Magazínu Středočeského kraje

Vychází pátý díl Magazínu Středočeského kraje

I v letošním roce se můžete o dění v kraji dozvědět prostřednictvím internetového Magazínu Středočeského kraje.

Dnes vychází jeho pátý díl a ve zhruba deseti minutách najdete čtyři reportáže mapující významné události uplynulých dvou týdnů. V úvodu středočeský hejtman Josef Řihák přeje všem divákům hodně štěstí, zdraví i lásky do nového roku 2014.

První reportáž se týká silnice z Vraného nad Vltavou do Prahy, která je opět průjezdná. Podařilo se ji otevřít o dva měsíce dříve, než bylo plánováno. Jde o komunikaci mezi obcemi Vrané nad Vltavou a Jarov v okrese Praha – západ. Středočeský kraj dokončil sanaci skalního masivu podél této komunikace na pravém břehu Vltavy. „Tato důležitá silnice, která spojuje obec Vrané nad Vltavou s Prahou, musela být 31. ledna 2013 uzavřena poté, co se na ni zřítil obrovský kus skály. Abychom zajistili bezpečnou dopravu na komunikaci, museli jsme zajistit stabilitu skalního masivu,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Další reportáž je o vánoční návštěvě hejtmana Josefa  Řiháka v dětských domovech v Novém Strašecí a v Kralupech nad Vltavou. V Novém Strašecí se hejtman zúčastnil slavnostního večera v kulturním domě, ve kterém děti z místního domova uspořádaly vánoční besídku, a za kraj jim předal vánoční dárky. „Děti udělaly krásný program, navodily tu správnou vánoční atmosféru,“ řekl hejtman Josef Řihák.

Kamera magazínu také zachytila slavnostní náladu v mladoboleslavské nemocnici, kde se narodilo první středočeské dítě. Malá Kačenka přišla na svět 40 minut po půlnoci a šťastné mamince z Drahelic u Nymburka předal hejtman finanční obnos ve výši 10 tisíc korun a výbavu pro miminko v hodnotě 5 tisíc korun. Spolu s ním navštívili první středočeské miminko i primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati, předseda výboru pro zdravotnictví Stanislav Holobrada a ředitel mladoboleslavské nemocnice Luděk Kramář.

           

Hejtman přivítal také první miminko narozené v příbramské nemocnici – Ellu Neužilovou. "Blahopřeji mamince k nejhezčímu okamžiku v životě každé ženy, kterým bezpochyby je narození dítěte. Přeji jí hodně zdraví a štěstí. Zdraví a radostné dětství přeji i malé Elle. A ať letošní první příbramské miminko i nadále provází štěstí tak, jako mělo první noc, kdy přišlo na svět," řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák, který mamince věnoval výbavičku pro miminko a pět tisíc korun.

V závěru magazínu je tradiční kulturní přehled - informuje například o výstavě „Pokrevní vztahy“ v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře, která je k vidění až do 12. 1. 2014. Od 7. 1. do 2. 2. nabízí Regionální muzeum Mělník expozici „Jak rostla EMĚ“ dokumentující vznik elektrárny Mělník.

Středočeský kraj spustil internetové vysílání magazínu začátkem loňského listopadu, a to na internetovém serveru: youtube.com či na Facebooku. Vysílá se také v čekárnách všech pěti krajských nemocnic a v některých regionálních televizích.

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=lNa4OxJ-_oA

Facebook: https://www.facebook.com/#!/KrajskyUradStredoceskehoKraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama