Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2014 12:08:01

Vychází čtvrtý díl Historických sídel Středočeského kraje...

Vychází čtvrtý díl Historických sídel Středočeského kraje...

Po dílu věnovaném Mělnicku, Mladoboleslavsku a Nymbursku, druhém dílu zaměřeném na Berounsko, Kladensko a Rakovnicko a díle třetím zabývajícím se Kolínskem a Kutnohorskem tak mohou čtenáři doplnit svou knihovničku o Příbramsko.

V sobotu 11. ledna bude slavnostně pokřtěna další kniha z ediční řady Historická sídla Středočeského kraje, tentokráte z oblasti tajemného Příbramska. Po dílu věnovaném Mělnicku, Mladoboleslavsku a Nymbursku, druhém dílu zaměřeném na Berounsko, Kladensko a Rakovnicko a díle třetím zabývajícím se Kolínskem a Kutnohorskem tak mohou čtenáři doplnit svou knihovničku o další část skládanky.

Knížku pokřtí v obřadní síni Zámečku mimo pana starosty královského horního města Příbrami i český herec a velký milovník historické architektury pan Karel Roden. Při křtu je možné navštívit i  další prostory bývalého arcibiskupského hradu v Příbrami, dnes nazývaného buď Zámečkem nebo Ernestinem po Arnoštovi z Pardubic. V rámci programu budou autoři Renata a Vratislav Košťálovi seznamovat účastníky s dochovanými hrady, zámky a tvrzemi Příbramska formou promítnutí komentované prezentace s řadou fotografií a zajímavostí.

„Jsem rád, že se podařilo sehnat prostředky na vydání dalšího dílu, obzvlášť když je věnován Příbramsku, které je historickými sídly přímo nabito. Jako kraj jsme projekt též podpořili a doufám, že tak budeme moci učinit i při dalších dílech této ediční řady.“ sdělil ke křtu radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Předposlední - pátý díl – Benešovsko se totiž taktéž již blíží svému vydání a poslední díl – Okolí Prahy – by měl přijít na řadu ještě do konce roku 2014.

Každý díl vždy dokumentuje hrady, zámky a tvrze v regionu a je vybaven množstvím unikátních fotografií a textů, které dokreslují celkový pohled na místní historické objekty. Čtenář nalezne na stránkách propojené informace nejen o objektech a souvisejících přírodních krásách, ale i o pověstech, které se k sídlům váží či o osobnostech, které v místech působily. Na své si přijdou milovníci historie, obyvatelé daných regionů, ale také turisté.

Knížka je již dostupná pro trh na stránkách nakladatelství Barrister and Principal, o.s.: http://www.barrister.cz/knihy/425/pribramsko/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama