ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2014 13:31:31

Středočeský hejtman navštívil hasičské výroční valné hromady na Březových Horách

Středočeský hejtman navštívil hasičské výroční valné hromady na Březových Horách

Třech výročních valných hromad sborů dobrovolných hasičů na Příbramsku se v sobotu 11. ledna 2014 zúčastnil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Při této příležitosti poděkoval za práci zasloužilým členům hasičských sborů a významným osobnostem.

"Především ale využívám pozvánek na valné hromady, které dostávám, abych osobně poděkoval dobrovolným hasičům za pomoc svým bližním při povodních v červnu roku 2013. Během těchto kritických okamžiků se opět ukázalo, jak důležitou složkou integrovaného záchranného systému dobrovolní hasiči jsou. Zároveň ale na valných hromadách představuji novou knihu o dobrovolných hasičích ve středních Čechách, kterou Středočeský kraj vydal a jejíž druhý a třetí díl v současné době připravujeme," řekl hejtman Josef Řihák.

Na výroční valné hromadě dobrovolných hasičů v Březových Horách předal hejtman medaili a věcný dar veliteli a zakladateli soutěže Běh hasičů do Svatohorských schodů Ladislavu Vobejdovi a strojníkovi sboru Janu Nešverovi. Za nasazení při povodních v červnu 2013 v krizovém štábu věnoval hejtman Josef Řihák medaili a věcný dar veliteli stanice Územního odboru Příbram Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Jarmilu Soukupovi a vedoucímu odboru obrany a ochrany Městského úřadu Příbram Ladislavu Kubínovi. "Využil jsem příležitosti a poděkoval jsem za udržování tradic a spolkovou činnost na území středních Čech i březohorským patriotům Jiřímu Schmidtovi a Františku Stoklasovi," doplnil hejtman Josef Řihák.

V Obecnici se výroční valná hromada konala v místní hasičárně. Hejtman Josef Řihák předal v průběhu večera do rukou starosty obce Josefa Karase čestné uznání jednotce Sboru dobrovolných hasičů Obecnice za nasazení při řešení mimořádných událostí na území Středočeského kraje. Medaile od hejtmana za rozvoj hasičstva ve středních Čechách dostali velitel jednotky Petr Juříček a bývalý dlouholetý velitel Miroslav Klíma.

Sobotní cestu po výročních valných hromadách hasičských sborů na Příbramsku zakončil hejtman Josef Řihák v Bohosticích. Také tady předal v průběhu večera čestné uznání jednotce Sboru dobrovolných hasičů Obecnice za nasazení při řešení mimořádných událostí na území Středočeského kraje, a to do rukou starostky obce Růženy Králové. Medaile od hejtmana za rozvoj hasičstva ve středních Čechách dostali starosta sboru Václav Bučil, velitel jednotky Radek Bolina a dlouholetý funkcionář sboru Josef Větrovský. "Bohostičtí hasiči jsou velmi aktivní a jsem rád, že mě na svoji výroční valnou hromadu pozvali. Zejména si velmi cením, jak zde vedou hasičskou mládež. Rád bych se do Bohostic letos ještě podíval, například na závody mládeže," řekl na závěr své cesty po hasičských schůzích hejtman Josef Řihák.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama