ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2014 10:18:14

Obce Tismice a Vrátkov se během ledna dočkají provizorního mostu

Obce Tismice a Vrátkov se během ledna dočkají provizorního mostu

Rada Středočeského kraje na svém jednání 13. ledna 2014 souhlasila se stavbou provizorního mostu mezi obcemi Tismice a Vrátkov. Havarijní stav dosavadního mostu omezuje dopravu již dva roky. O provizorní most požádala obec Tismice.

„Stav tamní dopravy není dobrý, o čemž svědčí stížnosti občanů. Proto jsem rád, že jsme odhlasovali pořízení provizorního mostu, který pomůže řidičům a navíc ušetří náklady. Dosud kraj hradil za měsíční provoz objízdné trasy 51 tisíc korun měsíčně. Pronájem provizorního mostu nás bude stát měsíčně 15 tisíc korun,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Most je kvůli havarijnímu stavu uzavřen pro veškerou dopravu od ledna 2012. Obec si proto nad poškozeným mostem pořídila lávku pro pěší a požádala o instalaci provizorního mostu. Díky souhlasu středočeských radních budou mít místní možnost využívat provizorní most již od tohoto měsíce. V současné době kraj vede jednání  se zástupci Regionálního operačního programu ohledně financování stavby mostu nového.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama