Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2014 9:16:46

Středočeský kraje se prezentuje na 23. mezinárodním veletrhu cestovního ruchu

Středočeský kraje se prezentuje na 23. mezinárodním veletrhu cestovního ruchu

Ve čtvrtek 16. ledna byl slavnostně zahájen 23. ročník u mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2014 v Brně.

Ve čtvrtek 16. ledna byl slavnostně zahájen 23. ročník u mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2014 v Brně. Středočeský kraj se na něm prezentoval ve vlastním stánku, kde nabízel nejen propagační materiály kraje a příspěvkových organizací v kultuře, ale i regionální výrobky – kutnohorské a mělnické víno, malešovické a nymburské pivo, keramiku, hračky, textilní výrobky či další pochutiny. Nechyběly ani videospoty a doprovodné programy.

Součástí stánku Středočeského kraje byli i spoluvystavovatelé, např. město Mníšek pod Brdy, Sdružení obcí Kokořínska, Zlatý pruh Polabí, o.p.s., Rakovnicko, o.p.s., Region Pošembeří, Lípa pro venkov, o.s., Brdy–Vltava, o.p.s., Vyhlídky, o.s., vedle krajského stánku nebylo možné minout ani tradiční stánek města Příbram, situovaný do dobové hornické hospůdky, Sedlčan a Benešovska.

Zahajovacího programu se zúčastnil i hejtman Středočeského kraje Josef Řihák a radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek a společně otevřeli i nový stánek města Příbram.
"Středočeský kraj nabízí návštěvníkům celou řadu zajímavých míst. Ať už jsou to muzea, hrady, zámky, přírodní zajímavosti. Expozice našeho kraje je zajímavá a pestrá. Jsem rád, že se na veletrhu současně prezentují i jednotlivá města či regiony, jako například Sedlčansko či Benešovsko. Právě ta rozmanitost a současně i jedinečnost jednotlivých míst patří k největším přednostem středních Čech. Jsme nejlidnatější kraj, rozlohou patříme k největším a na veletrhu v Brně se každý může přesvědčit, že patříme i k nejlepším," řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

„Těžko doporučovat případným návštěvníkům kraje, co by měli upřednostnit, jsme velice pestrý kraj a každý si tam najde něco pro sebe. Z kultury bych mohl doporučit třeba samostatnou návštěvu Kutné Hory – Galerie Středočeského kraje a Českého muzea stříbra, které tu právě dnes má samostatnou prezentaci. Nebo pro jiný okruh zájemců zase pouť po dolech v podobě návštěvy dolů stříbra v Kutné Hoře, zlata v Jílovém u Prahy či uhlí v Příbrami a skanzenu Mayrau u Kladna. Pro rodiny s dětmi jistě budou zajímavé i 3 skanzeny s lidovou architekturou, pro jiné zase nová expozice Bohumila Hrabala, oslavy Jiřího z Poděbrad neb otevření zámku v Roztokách u Prahy.“ doplnil Zdeněk Štefek.

Regiontour skončí v neděli a stánek kraje najdete v pavilonu P vedle Centrály cestovního ruchu – CzechTourismu; číslo stánku je P/117.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama