ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2014 16:26:42

Kraj usiluje o bezpečnější a méně hlučné silnice

Kraj usiluje o bezpečnější a méně hlučné silnice

Krajská rada na svém zasedání 20. ledna 2014 odsouhlasila podání žádosti o příspěvek ze Státního fondu dopravy a infrastruktury na modernizaci středočeských komunikací pomocí nových technologií, které dosud nebyly v České republice použity.

 Silnice by tak měly být bezpečnější a méně hlučné.

„Všichni si uvědomujeme, jak důležitá je bezpečnost na silnicích. Proto věřím, že na tento projekt Státní fond dopravy a infrastruktury schválí finanční příspěvek. Pokud ano, pak fond pokryje 75 procent nákladů, zbytek zaplatí kraj. To samé platí pro protihluková opatření, která chceme provést na deseti úsecích krajských silnic za celkovou cenu cca 60 milionů korun,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Větší bezpečnost vozovek zajistí 3D scan silnic, který nejen odhalí možná rizika, ale i závady vozovky a navrhne jejich odstranění. Nová protihluková opatření budou spočívat i ve využití technologie speciálního asfaltového povrchu - tzv. „tichého asfaltu“.

Pokud bude projekt úspěšný, budou do něj zařazeny silnice v Divišově (ulice Benešovská a Šternberská), v Benešově (ulice Nová pražská a Čechova), ve Vlašimi ulice Divišovská, dále v Jesenici, Kněžmosti, v Lysé nad Labem. Poďousech - Červeném Hrádku, Třebestovicích, v Kutné Hoře ulice Čáslavská a v Dolních Břežanech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama