ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2014 15:45:55

Sníh středočeské silničáře nepřekvapil, komunikace v kraji jsou sjízdné

Sníh středočeské silničáře nepřekvapil, komunikace v kraji jsou sjízdné

První vydatnější sněhová nadílka letošní zimy způsobila u řidičů obavy ohledně sjízdnosti silnic.

„Mohu řidiče ubezpečit, že silnice v majetku kraje jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, jsou mokré a na některých místech leží zbytky sněhu. Dnes nad ránem zasahovalo ve Středočeském kraji 27 sypacích vozů na silnicích I. třídy a 114 sypacích vozů na silnicích II. a III. třídy. Sjízdnost silnic monitorují dispečerské stanice. Na případné další přívaly sněhu jsme připraveni,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Středočeský kraj připravil pro řidiče webové stránky, kde je možné aktuálně sledovat zimní údržbu komunikací: http://is.ecsinvention.cz/zimniudrzba/sck/.

Kraj udržuje celkem 8 650 kilometrů silnic II. a III. třídy, neudržovaných je pouze 3 až 5 procent (celkem zhruba 300 km úseků, kde nejezdí veřejná doprava). Dále zajišťuje zimní údržbu za Ředitelství silnic a dálnic ČR na silnicích I. třídy (1006 km). Kraj využívá celkem 193 sypacích vozů, z toho 40 se stará o silnice I. třídy, rychlostní komunikace a dálnice. Při enormním sněžení zajišťuje úklid vozovek až 152 traktorů s radlicí. Kraj za údržbu v zimní sezoně 2012-2013 zaplatil 339 milionů korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama