ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2014 18:09:39

Do středních Čech přijde přes sedm desítek nových policistů

Do středních Čech přijde přes sedm desítek nových policistů

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se 21. ledna setkal s ředitelem středočeského krajského ředitelství Policie ČR, plukovníkem Janem Ptáčkem.

„Jednali jsme o aktuální bezpečnostní situaci ve středních Čechách. Policejní ředitel mě informoval, že v nejbližší době posílí středočeskou policii několik desítek nových policistů,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák, který je současně předsedou bezpečnostní komise Rady Asociace krajů České republiky.

 

„Na jednotlivá policejní oddělení ve Středočeském kraji přijde v těchto dnech 73 čerstvých absolventů policejních škol. Nejvíce – po deseti - by jich mělo pracovat na Mladoboleslavsku, Kolínsku, Kladensku a Příbramsku. Tito noví policisté budou zařazeni především do výkonu pořádkové služby. To znamená, že by je lidé měli vidět hlavně v terénu. Musím konstatovat, že bezpečnostní situace ve velkých městech se v poslední době zhoršila. Domnívám se, že se stále ještě v řadě případů potýkáme s důsledky loňské neuvážené amnestie bývalého prezidenta Václava Klause,“ uvedl hejtman Josef Řihák.

Poté, co bude jmenována nová vláda Bohuslava Sobotky, by chtěl hejtman Josef Řihák co nejdříve požádat o schůzku s novým ministrem vnitra Milanem Chovancem. „Rád bych s panem ministrem jednal o dalším navýšení počtu policistů ve Středočeském kraji. Náš region je nárazníkovou oblastí Prahy. Kriminalita se ve středních Čechách stává problémem. Byl bych proto rád, abychom společně současnou situaci co nejdříve řešili,“ doplnil středočeský hejtman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama