Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2014 7:59:38

Pražský karneval se rozrůstá i do Středočeského kraje

Pražský karneval se rozrůstá i do Středočeského kraje

Od 20. února do 4. března se v Praze uskuteční již 8. ročník obnovených masopustních slavností s názvem Carnevale Praha.

Od 20. února do 4. března se v Praze uskuteční již 8. ročník obnovených masopustních slavností s názvem Carnevale Praha. Organizátoři připravili ve spolupráci s dlouholetými i novými partnery velmi pestrý program, v kterém jsou zastoupeny koncerty, pouliční divadla, reje, přehlídky, soutěže masek, hostiny, průvody, masopustní hody a karnevalové večery.

Program slavností a mnozí, i zahraniční partneři projektu byli představeni na tiskové konferenci 21. ledna. Akce se zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Masopusty a karnevaly neodmyslitelně patří i k našemu historickému dědictví, i když v trochu jiné podobě než je známe třeba z Ria. Letošní rok se začala rozvíjet i dosavadní spolupráce organizátorů se Středočeským krajem – na poli kulturním se do aktivit mohou zapojit i naše kulturní instituce, akce může oživit i cestovní ruch v kraji, pozvánky na akce včetně soutěže masek šly i na středočeské školy a vítaná byla rovněž spolupráce s našimi partnerskými regiony v zahraničí -vždy třeba Porýní – Falc má největší karnevalovou tradici v oblasti…“ vyjádřil podporu akci radní Štefek.

Slavnostní zahájení zvané „Slet Masek – Otevření města karnevalu“ se uskuteční v sobotu 22. února na Staroměstském náměstí, oblíbenou částí je průvod Krále carnevalu, jehož se zúčastňuje i řada hostů mimopražských, např. Národopisný soubor Kohoutek a Masky z Hlinecka, které jsou součástí nehmotného dědictví UNESCO.

Sobotní program vyvrcholí večerním rejem v Pražských Benátkách, včetně plaveb na gondolách, které budou symbolizovat 5 kontinentů.

Nebudou chybět ani akce v Clam-Gallasově paláci včetně expozice scénických kostýmů a masek, barokní představení Opera Barocca, v pátek 21. 2. dokonce speciální představení Když Bohové tančí. Cyklus bude zakončen 4.3. představením Vivat Carnevale, tanečním duelem o Korunu Krále Carnevalu.

Stranou by neměla zůstat ani benefiční část akce – spolupráce s Portus Praha o.s., kteří jsou známy tzv. Akcí cihla (www.akcecihla.cz).

Podrobnější program naleznete na stránkách www.carnevale.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama