ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2014 12:28:25

Fotolet nad městysem Plaňany zmapoval možná povodňová rizika

Fotolet nad městysem Plaňany zmapoval možná povodňová rizika

Náměstek středočeského hejtmana pro oblast životního prostředí Marek Semerád absolvoval fotolet, který se minulý týden uskutečnil v rámci pilotního projektu „Pořizování šikmých leteckých snímků v rámci povodňové prohlídky městyse Plaňany“.

Fotolet zmapoval možná protipovodňová rizika.

„Všichni máme v paměti červnovou povodeň v loňském roce, s jejímiž následky se mnoho lidí a obcí stále potýká. Fotolety dokumentují povodňová rizika, získávají praktické informace z terénu. Ty se poté zapracují do Povodňových plánů obcí, obcí s rozšířenou působností, krajů a následně i do Povodňového plánu České republiky,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Semerád, pod jehož záštitou se akce konala.



„Kraj se snaží chránit před dalšími ničivými záplavami a přijal řadu opatření. Vytvořili jsme Komisi pro prevenci a zmírňování následků povodní. Cílem je stanovit potřeby kraje v návaznosti na celostátní protipovodňové akce a poskytnout podklady pro rozhodování na krajské úrovni,“ doplnil středočeský hejtman Josef Řihák.

Podobná metoda dokumentační práce povodňové prevence, jakou je fotolet, je ve světě již používána a řadí se k nejúčinnějším způsobům zjišťování povodňových rizik. Zájemci, kteří se minulý týden zúčastnili fotoletu v Plaňanech, měli možnost tuto metodu vyzkoušet. Lety zajišťovala firma HELITOM s.r.o. pomocí vrtulníku BO 105. Během letu byly pořizovány snímky vybraných lokalit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama