ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2014 15:13:28

Krajská správa a údržba silnic má rozpočet na letošní rok

Krajská správa a údržba silnic má rozpočet na letošní rok

Rada Středočeského kraje na svém zasedání v pondělí 27. ledna schválila rozpočet Krajské správy a údržby silnic (KSÚS) pro letošní rok.

Tato krajská příspěvková organizace bude v roce 2014 hospodařit s částkou ve výši 1,3 miliardy korun. Zahrnuta je do ní i splátka 500 miliónů korun za odložené financování provedených oprav a údržby silnic v roce 2012.

Rozpočet, který po odečtení splátky za odložené financování činí 888 milionů korun, pokryje činnost všech 40 středočeských cestmistrovství, která provádějí opravy a údržbu silnic II. a III. třídy. Peníze na provoz budou čerpat pravidelnými měsíčními příspěvky až do výše 700 milionů Kč, zbytek půjde na provoz ředitelství KSÚS a 83 milionů je určeno na mimořádné akce, které krajská správa udělá nad rámec běžných oprav a údržby komunikací.

„Patří k nim například obnova dopravního značení silnic nebo přechodů pro chodce u škol. Na tuto činnost bude mít KSÚS ve svém rozpočtu 6 milionů. Na rychlé opravy poškozených mostů 12 milionů korun, dalších 8 milionů je pro opravu svodidel a protihlukových stěn. Na havárie propustků půjde 10 milionů a 800 tisíc korun je určeno na odstraňování následků dopravních nehod hasiči. Jde zejména o likvidaci úniku provozních kapalin z vozidel nebo jiných chemických látek,“ upřesnil středočeský hejtman Josef Řihák

Rozpočet Krajské správy a údržby silnic počítá i s penězi na opravu výtluků a dalších škod po letošní zimě ve výši 30 milionů korun a zhruba 15 milionů půjde na havárie povrchů silnic II. třídy Hutě – Roželov, II/191 a Kouty – Poděbrady, II/ 329. 

„Dosavadní mírný průběh zimy dával možnost výrazně ušetřit na zajištění sjízdnosti silnic.

Zatím však nepředbíhejtme a počkejme na konečný účet, který nám zima vystaví,“ uzavřel hejtman J. Řihák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama