ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2014 17:23:56

Hejtmana J. Řiháka ohromil počet pohárů, které vybojovali dobrovolní hasiči z Be

Hejtmana J. Řiháka ohromil počet pohárů, které vybojovali dobrovolní hasiči z Be

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák navštívil o víkendu dvě výroční valné hromady sborů dobrovolných hasičů (SDH). V pátek večer se zúčastnil jednání v Příbrami – Zdaboři, o den později v Bezděkově pod Třemšínem na Příbramsku.

„Zúčastňuji se výročních valných hromad, abych hasičům poděkoval za to, co dělají ve prospěch spoluobčanů. Zejména jim děkuji za obětavou pomoc při loňské povodni. V sobotu jsem bohužel již z časových důvodů nestihl zajet do Chlumína na Mělnicku, kam mě hasiči také pozvali. Mrzí mě to, neboť Chlumínští se velmi vyznamenali při loňských záplavách. Věřím, že brzy budu mít opět příležitost se do Chlumína podívat a místním hasičům za jejich významnou práci poděkovat,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

V Příbrami – Zdaboři hasičům předal hejtman, který je zároveň členem příbramského zastupitelstva, klíče od vozu Volkwagen Transporter. Nové auto nahradí jejich starou Avii. Medaili za rozvoj hasičstva na území kraje dostali starosta sboru František Dražan a velitel jednotky Miroslav Pruner. Za celoživotní práci získal ocenění dlouholetý profesionální a dobrovolný hasič Pavel Zetocha.



V Bezděkově pod Třemšínem dostali za rozvoj hasičstva v kraji od hejtmana pamětní medaile starosta sboru Vladimír Trčka, velitel sboru Miroslav Langmajer starší a dlouholetý funkcionář sboru Václav Maňas. Kromě medailí udělil hejtman Josef Řihák čestné uznání za příkladnou práci při rozvoji hasičstva ve středních Čechách. „Jednotka bezděkovských hasičů patří mezi nejlepší v republice v požárním útoku. Zajímalo mě, jak hasiči na soutěže trénují. Během návštěvy v bezděkovské hasičárně mě doslova ohromilo množství pohárů za vítězství v nejrůznějších soutěžích. Vyhrála je nejen elitní jednotka zkušených závodníků, ale i děti a mládež a bezděkovské hasičky. Takovou sbírkou trofejí se může pochlubit jen málokterý sbor u nás,“ konstatoval hejtman Josef Řihák.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama