ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2014 17:25:46

V historické cukrárně v Jílovém u Prahy o kávě

V historické cukrárně v Jílovém u Prahy o kávě

Krajské Regionální muzeum v Jílovém u Prahy v sobotu 25. ledna oživilo svou expozici historických cukráren besedou na téma „káva“.

„Regionální muzea by měla sloužit i jako komunitní centra, kam se lidé budou rádi vracet. Kromě expozic naše muzea poskytují i živý program a kulturní akce, besedy a vzdělávání. V Jílovém vybraly zajímavé téma a zájem návštěvníků byl tak veliký, že se ani nevešli ke stolečkům,“ zhodnotil akci středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se besedy spolu s ředitelkou muzea Šárkou Alexou zúčastnil.

Baristka Petra Veselá předvedla, jak se káva vyrábí a servíruje, jaké má druhy a co je pro každý druh charakteristické, odpověděla na celou řadu dotazů ohledně množství konzumace, zdravotních dopadů či přípravy nápoje. Poté začala ochutnávka kávy.

Vedle výstavy „Historické cukrárny“, která se koná od 7. ledna do 2. března, je možné v muzeu nyní vidět i výstavu domečků pro panenky s názvem „I panenky musí někde bydlet“. Dále výstavu koláží, asambláží a objektů “Neznámý Josef Vašek“ nebo volnočasová díla jílovských autorů „Hobby jílovské doby“. Muzeum chystá tradiční masopust (22. února) a oslavu velikonočních svátků.

Webové stránky muzea v Jílovém u Prahy - http://www.muzeumjilove.cz/.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama