ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2014 13:20:42

Kutná Hora zažila další podvečer s regionální literaturou

Kutná Hora zažila další podvečer s regionální literaturou

V Kutné Hoře se ve středu 29. ledna konal již XI. podvečer s regionální literaturou, který je podporován z Fondu hejtmana Středočeského kraje.

 Tématem byla kniha jedné z prvních českých učitelek, regionální spisovatelky Marie Vondrové Fastrové: „Paměti z Fastrova mlýna“, tedy z Oslošachetského mlýna, který se nachází přímo pod Jezuitskou kolejí.

„Kniha, která byla vydána v roce 1948, je rodovou kronikou mlynářského rodu Fastrů, kteří se z Domažlic přistěhovali do Kutné Hory. Je poutavým vyprávěním založeným na archivních pramenech, vzpomínkách pamětníků i vlastní zkušenosti autorky. Dokresluje historický obraz Kutnohorska včetně role města a slavných osob s ním spojených v době národního obrození, především Karla Havlíčka Borovského,“ přiblížil knihu radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se akce účastnil.

Zájem o setkání s regionální literaturou byl opět velký. Návštěvníci si poslechli přednes ukázek z knihy a viděli dokumentární film o knize. Na programu byl také referát o historii mlýnů v Kutné Hoře i vystoupení kutnohorského pěveckého a instrumentálního souboru CANTICA či příspěvky pamětníků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama