ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2014 9:25:01

Kdyby se pan Červinka bil za sociální politiku už dříve, měli bychom méně práce

Kdyby se pan Červinka bil za sociální politiku už dříve, měli bychom méně práce

Reakce liberecké primátorky na text Ondřeje Červinky k sociálním službám

Pan zastupitel za ODS Ondřej Červinka ve svém nejnovějším příspěvku na internetu dokazuje hned několik věcí – prvně, že se blíží komunální volby a on by v nich rád zabodoval. Dále to, že když někomu o věc skutečně jde, snaží se jí posunovat kupředu, ale když nikoli, jen prázdně kritizuje. A v neposlední řadě ukazuje, že bezpečnější je nedělat nic, jako tomu dříve, než se pokoušet sociální problematiku systémově řešit, o což jsme se nyní pokusili my.

Je skvělé, že se občanský demokrat Ondřej Červinka tolik bije za sociální politiku. Možná, kdyby se za ni podobně bil již dříve, bylo by dnes méně práce pro nás pro všechny. Ale chápu, že rok 2014 je rokem komunálních voleb a budeme si tedy muset na podobná vystoupení všech těch, kdo dosud mlčeli, zvykat. Budou stále častější. O to více u obecně sledovaných témat.

Trochu mne mrzí, že si pan Červinka, když mu o celou problematiku tak mocně jde, nenašel cestu ke mně do kanceláře, ostatně návrh je již dlouho znám, a nehledali jsme možná řešení toho, co je podle něj špatně. Třeba bychom opravdu mohli společně z návrhu udělat ještě lepší materiál, tomu bych se osobně nebránila. Vždy platí, že více hlav více ví a více očí více vidí. Bohužel tentokrát pan Červinka asi neměl čas. To když potřeboval něco on, čas si vždy našel a kde mám kancelář, věděl. Skoro to vypadá, jako by ani nešlo o zlepšení materiálu jako takového, ale o šanci ukázat se. Být vidět.

Ukazuje se na celé věci ale také něco jiného. Že bezpečnější je nedělat nic. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Dosud totiž systémově tuto oblast nikdo neřešil, přicházíme do jisté míry s přelomovým řešením, které je komplexní. Netvrdím, že jej nelze připravit lépe, že nelze do materiálu zakomponovat některé další věci, či něco upřesnit. To lze vždy a od toho by diskuse zastupitelů měla být. Diskuse ale znamená, že se o tom společně budeme bavit, nikoli, že budeme diskutovat skrze média. To bychom se pak také mohli skrze média bavit například o tom, co občanští demokraté v posledních dvaceti letech dělali, že podobný systém zde již dávno není zaveden?

Jsem ráda, že pan Červinka před komunálními volbami zvyšuje svou aktivitu a pozornost zaměřuje na město Liberec. Věřím, že díky tomu budeme mít více prostoru na diskusi také o dalších věcech, které zde dlouhodobě nebyly, a nyní je napravujeme. Mám hned několik dalších námětů. Asi si proto budu muset také založit blog….  

Mgr. Martina Rosenbergová
primátorka města Liberec

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama