Mgr. Patrik Hujdus

  • NEZ
  • Mariánské Hory a Hulváky
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2014 21:51:57

Raději plastová okna slušným nájemníkům, než opravy domů s neplatiči

Raději plastová okna slušným nájemníkům, než opravy domů s neplatiči

V uplynulých dnech proběhla v médiích informace o záměru našeho městského obvodu prodat domy v lokalitě Červený kříž soukromému investorovi. Za získané peníze bychom rádi zrekonstruovali Mariánské náměstí, opravili několik domů, cest a chodníků.

 Proti našemu plánu se však postavilo vedení města, a to i přes to, že zájemce o koupi Červeného kříže se zavázal lokalitu zrenovovat, vylepšit a bydlení pro občany zachovat. Do tak rozsáhlé obnovy domovního a bytového fondu se městský obvod vlastními prostředky pustit nemůže. Jeden z náměstků primátora se však nechal slyšet, že území označované jako Červený kříž je pro Mariánské Hory klíčové a že domy a byty v nich by měl náš městský obvod opravit sám. Použít na to máme peníze, které jsme v loňském roce ušetřili. A tak se zamýšlím, zdali pan náměstek vůbec tuší, jaká je skladba nájemníků v lokalitě, o které s jistotou znalce hovoří, a jestli má alespoň ponětí, jaké opravy je zapotřebí realizovat na jiných místech. 

Je pravda, že se nám podařilo v loňském roce ušetřit několik milionů korun. Je také pravda, že je hodláme využít na zlepšení kvality bydlení v našem městském obvodu. Ale raději za ně opravíme takové byty, u kterých se ekonomická investice z dlouhodobého hlediska vyplatí a jejichž nájemníci řádně platí nájem. Tím nechci říci, že všichni obyvatelé ulic Hany Kvapilové, Cottonovy a Bílé na Červeném kříži jsou neplatiči, ale zkrátka platících nájemníků je v dalších částech našeho městského obvodu přece jenom více.

A proto za ušetřené finanční prostředky raději vyměníme plastová okna na ulicích Přemyslovců 24 a 26, Závišově 4, Klicperově 9, Mariánském náměstí 3 a 11. Také z toho důvodu raději zabezpečíme generální opravu zdravotechniky na ulicích Šimáčkově 23 a 25 a Gen. Hrušky 6. Pan náměstek si možná myslí, že by bylo lepší zrekonstruovat domy v oblasti Červeného kříže. Byť jsou mnohé z nich zdevastované bývalými nájemníky a některé byty jsme dokonce museli nechat zazdít, aby nezvaní hosté nerozebrali to, co v nich ještě zbylo a dá se zpeněžit.

Nemohu si pomoci, jsem zkrátka jiného názoru než pan náměstek, s jeho tvrzením nemohu souhlasit a věřím, že i vy si myslíte to stejné.

Foto: Reportáž TV Polar

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama