ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2014 14:29:03

Kraj se bude finančně podílet na dopravní výchově dětí i řidičů

Kraj se bude finančně podílet na dopravní výchově dětí i řidičů

Středočeský kraj vyčlenil jeden a půl milionu korun na prevenci v oblasti Bezpečnosti silničního provozu (BESIP).

Čerpání finančních prostředků na preventivní program BESIP schválila Rada Středočeské kraje na svém zasedání dne 3. února 2014.

„Chceme zvýšit bezpečnost na silnicích ve Středočeském kraji. Proto jsme věnovali peníze na program, který se zaměří nejen na výchovu dětí v oblasti dopravní bezpečnosti, ale také na vzdělávání řidičů ohledně aktuálních změn v pravidlech silničního provozu,“ vysvětlil středočeský hejtman Josef Řihák. Středočeský kraj má pozitivní zkušenosti se spoluprací s Centrem služeb pro silniční dopravu, které v minulých letech prevenci v oblasti bezpečnosti provozu již pro kraj připravovalo.

Peníze od Středočeského kraje použije Centrum služeb pro silniční dopravu k zajištění prevence v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích kraje na rok 2014. Zajistí například výchovný program „Dopravní soutěž mladých cyklistů“ zhruba na 200 základních školách ve Středočeském kraji. Lekce budou probíhat i na dětských dopravních hřištích. Dále zorganizuje dopravní soutěže pro děti, preventivní akce a dvě dětské rallye. V plánu je také projekt „Bezpečná cesta do školy“, besedy s řidiči a seznamování je se změnami provozu na silnicích. Osvěta se zaměří i na seniory v dopravních prostředcích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama