ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2014 18:01:43

Kraj dostane od Evropské unie 70 miliónů korun navíc na opravu silnic

Kraj dostane od Evropské unie 70 miliónů korun navíc na opravu silnic

Rada Středočeského kraje na svém zasedání v pondělí 3. února schválila přípravu dalších projektů na rekonstrukce silnic a mostů, na které bude podána žádost o dotaci z Evropské unie.

Kraj prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Čechy dostane dalších 70 milionů korun na rekonstrukce mostů a silnic II. a III. třídy. Dosud kraj získal od Evropské unie pro rok 2014 na opravy komunikací 850 milionů korun, dalších 800 milionů očekává v průběhu letošního roku.

„Středočeský kraj má připravené i další projekty, kdyby ještě peníze zbyly. Chceme využít všechny finanční prostředky, které Evropská unie nabízí na rozvoj našeho kraje,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Rekonstrukce čeká most v Nymburku za 34 milionů korun, za 20 milionů se opraví silnice a most v obci Tismice. Přes 11 milionů korun bude stát rekonstrukce silnice v Brandýse nad Labem a téměř 24 milionů oprava mostu v Havlíčkově Mlýnu na Berounsku.

Radní zároveň schválili uzavření smluv o dotaci na rekonstrukci silnice mezi obcemi Nehvizdy a Mochov za 61,4 milionů korun a na opravu mostu přes řeku Litavku v Příbrami za více než 21 milionů. Jde o projekty, které schválila Regionální rada Regionu soudržnosti Střední Čechy k financování v loňském roce. Nyní se začne rekonstrukce připravovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama