ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2014 15:44:10

Euromilovníci sklapněte paty: Singerova devalvace zafungovala

Euromilovníci sklapněte paty: Singerova devalvace zafungovala

To bylo řečí kolem intervence České národní banky, to bylo kritiky a popotahování bulvárem guvernéra Miroslava Singera, ale netrvalo dlouho a výsledek se nakonec dostavil.


Jak dnes informoval Český statistický úřad, export tuzemských firem meziročně stoupl o 18,3 procenta a import o 16,8 procenta. A jak pro novinky.cz potvrdil hlavní ekonom UniCredit Bank Pavel Sobíšek:

„Za více než 18procentním meziročním přírůstkem exportu stálo z více než poloviny oslabení koruny. “

Kdybychom dnes měli Euro, pochopitelně bychom jej nemohli uměle devalvovat, tak jako korunu. Naše zboží se oslabením koruny stalo opět konkurenceschopným, což se projevilo v nárůstu exportu, to by mělo opět nastartovat naši zabrzděnou ekonomiku. Pevně doufám, že se ještě podaří nasmlouvat tuzemským exportérům nové zakázky, aby byl dobrý výsledek trvalý.


Myslím, že všichni milovníci Eura, počínaje panem Zaorálkem, by měli dnes sklapnout paty a děkovat za to, že máme českou korunu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama