ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2014 16:22:27

O nejhezčí dětské malované prázdniny hlasuje tisíce Středočechů

O nejhezčí dětské malované prázdniny hlasuje tisíce Středočechů

Středočeši vybírají na internetu nejkrásnější obrázky dětí ze středočeských základních škol, nejlépe ztvárněnou představu o prázdninách.

Nad soutěží převzal záštitu náměstek hejtmana pro školství a sport Milan Němec.

„Za dva měsíce jsme zaznamenali veliký zájem, hlasují nejen lidé ze Středočeského kraje, ale i z celé České republiky,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Z každé školy, která se do projektu zapojila, vybrali učitelé 20 nejlepších prací a umístili je do galerie na webové stránce Malovanesvatky.cz. „Do soutěže se zapojilo 25 středočeských základních škol. Zadání bylo nakreslit prázdniny snů. Do konce února je ještě možné hlasovat o deset nejlepších prací z každé školy. O tom, kdo se umístí na prvních místech, rozhodne odborná porota. V ní zasednou starostové i učitelé výtvarné výchovy ze škol, které se do soutěže nezapojily,“ upřesnil náměstek pro školství Milan Němec.

„Soutěž nás velmi zaujala, proto jsme se rozhodli, aby se konala za podpory Středočeského kraje,“ sdělil předseda Výboru pro regionální rozvoj Karel Horčička.

Autoři nejlepších prací obdrží poukázku na výlet pro celou třídu. Soutěž Malované svátky proběhla již před dvěma lety, kdy desítky dětí navštívily pražské letiště či solnou jeskyni.

Autorkou zatím nejoblíbenějšího obrázku je Bára Štrauchová z Března, která na internetu nasbírala už přes 4 tisíce hlasů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama