Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2014 21:35:30

Bude ve školách více hodin věnovaných tělesné výchově?

Bude ve školách více hodin věnovaných tělesné výchově?

Dnes jsem se z rádia dozvěděl, že náš nový ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek chce na školách přidat jednu hodinu tělesné výchovy týdně a to místo nynějších dvou, tři.

Sice to prý půjde dost těžce, jelikož už teď je rozvrh velice nabobtnalý, ale nějak se to udělat musí. Problém tloustnoucích dětí, o kterém jsem se zmínil v minulém článku, nesmíme podcenit a proto je slib ministra chvályhodný a vystihuje přesně to, co jsem navrhoval. Je ale potřeba, aby to nezůstalo jen u slibů a někdo se tomu nabobtnalému rozvrhu začal ve prospěch tělocviku opravdu věnovat. V programovém prohlášení vlády se to sice neobjevilo, ale nemůže tam být také vše, že? Co se ale v programovém prohlášení objevilo, je to, že se vláda zavazuje k tomu, že zajistí systémovou podporu předškolního vzdělávání. S využitím evropských fondů a nově vzniklého národního fondu poskytne obcím prostředky na vytvoření dostatečné kapacity mateřských škol a základních škol. Zavede poslední rok předškolního vzdělávání jako povinný. Pro mě jako obecního zastupitele je to další dobrý signál do budoucnosti, jelikož každá koruna vynaložená na předškolní vzdělávání je potřeba jako sůl a obcím určitě pomůže. V posledním bodě programového prohlášení MŠMT se chce vláda zasadit o transparentní financování sportu a předložit zákon o podpoře sportu. Škoda, že se nezavázala přímo k vyšší finanční podpoře sportu na regionální úrovni nejmenších tělovýchovných jednot, kde sportují tisícovky dětí, ale třeba to někdy přijde.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama