ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2014 10:28:52

Hejtman J.Řihák se zúčastnil kulatého stolu organizace Comenius

Hejtman J.Řihák se zúčastnil kulatého stolu organizace Comenius

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se v úterý 11. února 2014 zúčastnil diskusního večera, který v pražském TOP Hotelu uspořádala společnost Comenius.

Spolu se středočeským hejtmanem se besedy s přibližně osmi desítkami podnikatelů, představitelů profesních komor a dalších osobností českého byznysu zúčastnil i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

„Středočeský kraj je nejlidnatějším v republice a patří i rozlohou k největším. Hejtmanem jsem byl zvolen v pro kraj složité době. Hlavním cílem je šetřit. Považuji za velký úspěch, že za první rok v čele Středočeského kraje se nám podařilo zastavit zadlužování. Hospodaření kraje skončilo v roce 2013 zhruba půlmiliardovým přebytkem. Daří se nám splácet dluhy z minulosti. Za nejdůležitější pro příští období považuji stabilitu. A to jak na úrovni vlády, tak i veřejných rozpočtů,“ řekl v úvodu diskuze středočeský hejtman Josef Řihák.

Panevropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko - technickou spolupráci Comenius působí v České republice od roku 1990. Podporuje a propaguje mezinárodní kontakty a spolupráci v oblasti vzdělávání, kultury, vědy a techniky. Comenius je zcela nezávislá organizace, která nedostává vládní granty ani dotace.

Kulatý stůl Comenia patří k tradičním aktivitám společnosti. Úterní více než dvouhodinová diskuse byla velmi otevřená. Hejtmani Josef Řihák a Martin Netolický odpovídali na řadu otázek. Hlavními tématy byla nebezpečně vysoká nezaměstnanost, čerpání peněz z fondů Evropské unie, financování zdravotnictví, péče o seniory či doprava. Podnikatelé se zajímali také o školství v obou krajích a o to, jaký vliv má na chod samospráv nový zákon o zadávání veřejných zakázek.

„Diskusní setkání s významnými osobnostmi českého byznysu a podnikání bylo pro mne velkým přínosem. Je důležité o problémech, které nás trápí, mluvit.  Musíme se ale zabývat i tím, co můžeme každý z nás udělat, abychom situaci změnili. Shodli jsme se na tom, že velkým nebezpečím pro naši společnost je vysoká nezaměstnanost. Bez práce je v současné době 630 tisíc lidí. To je ohromné číslo. Vláda s premiérem Bohuslavem Sobotkou je pro mne zárukou, že se tím bude zabývat a na rozdíl od předchozích kabinetů ji bude i úspěšně řešit,“ řekl na závěr debaty hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama