ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2014 12:21:54

V Mladé Boleslavi dokončili opravu městského divadla

V Mladé Boleslavi dokončili opravu městského divadla

Městské divadlo Mladá Boleslav prošlo během roku 2013 druhou etapou rekonstrukce za 32,7 milionů korun.

Slavnostního otevření se ve středu 12. února 2014 zúčastnili zástupci divadla, města, stavbařů i představitelů Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy. Město projekt financovalo s pomocí evropské dotace, která pokryla 85 procent nákladů.

„Gratuluji vedení města Mladá Boleslav, že úspěšně dokončili rozsáhlou rekonstrukci divadla. Beru to jako další významný krok v rozvoji nejen města, ale i celého regionu. Věřím, že se diváci i účinkující budou v divadle cítit dobře,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák. 

"Opravené divadlo bude sloužit občanům města i okolí, stejně tak divadelníkům. Zároveň bych chtěl poděkovat celému divadelnímu souboru a panu řediteli za práci, kterou odvádějí. Myslím, že se máme čím chlubit. Stejně jako se chlubíme sportovci Mladé Boleslavi, tak se chlubíme i divadlem," řekl primátor města Raduan Nwelati v rekonstruovaném divadelním klubu. Primátor poděkoval všem, kteří se na zdárném dokončení rekonstrukce podíleli, a také ocenil dobrou komunikaci s Úřadem Regionální rady. 

V rámci druhé etapy rekonstrukce divadla se zbourala rampa a postavila nová přístavba s nákladní plošinou, upravil se kočárový vjezd k hlavnímu vstupu do divadla, vzniklo šest nových bočních schodišť a bezbariérový přístup na malou scénu i do divadelního klubu. Uvnitř budovy se upravila malá scéna včetně jeviště a byl opraven divadelní klub. První etapou rekonstrukce prošlo městské divadlo v roce 2010, kdy stavba stála 13,5 milionu Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama